Kütahya’da Kahramanmaraş merkezli depremlerinin 2. yılı anma programında konuşan Vali Musa Işın, “Şükür hiç birşey olmadı demek için görevlerimizi yerine getirmeliyiz.” dedi.
Kütahya AFAD İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 2. yılında anma programı gerçekleştirildi.
İl Müdürlüğünde düzenlenen programda arama kurtarma ekiplerine plaket verilirken, farklı kurumların arama kurtarma ekiplerine armaları takıldı, AFAD gönüllülerine kimlik kartları verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 6 Şubat depremlerini ve yardım faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi izletildi.
“ÇOK ŞÜKÜR BİRŞEY OLMADI DİYEBİLMEK İÇİN GÖREVLERİMİZİ YAPMALIYIZ”
Programda konuşan Vali Musa Işın, olası depremlere karşı tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekti.
Afetlerin dünyanın her yerinde olduğunu bildiren Işın, şunları kaydetti:
“Sürekli teyakkuz halinde olmamız gereken bir coğrafyada yaşıyoruz. Biz her felaketten sonra dizimizi dövmek yerine biz her felaketten sonra Allah'a şükürler olsun ki bir şey olmadı demek için görevimizi yaptık an kaybımız olmadı diyebilmeliyiz.”
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2000 yılından sonra yapılan bazı binaların zarar gördüğünü aktaran Işın, “Fakat şunu da herkes hepimiz takdir ettik. O bölgede gerek Emlak Konut, gerek TOKİ tarafından yapılan 300 binin üzerinde hiçbir konut hasar görmedi.” diye konuştu.
“6 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ”
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kütahya’dan ulaştırılan yardımlar hakkında bilgi veren Kütahya AFAD Müdürü İsmail Özkan, Kütahya’nın bir bütün olarak yardımlarda yer aldığını söyledi.
Bu kapsamda afet bölgesine 6 bin 59 personelin görevlendirildiğini belirten Özkan, 630 çadır ve 648 konteynerin gönderildiğini dile getirdi.
“9 BİN 500 KİŞİYİ KÜTAHYA’DA AĞIRLADIK”
Afet bölgesinden Kütahya’ya misafirlerin geldiğini vurgulayan Özkan, şöyle devam etti:
“Nakillerde de bizim ilimizde KYK, kamu misafirhaneleri, otel ve benzeri yerlerde toplam 9 bin 500 kişiye yakın kişi konaklatılmıştır. Ayrıca İl Müdürlüğümüzce 7 bini aşkın afetzedeye de psikolojik destek sağlanmıştır. İlimizden 842 tır afet bölgesine yardım gönderildi. Bunların yaklaşık 42 bini gıda kolisi, 70 bin battaniye, 40 bin giyim kolisi ve 21 bine yakın hijyen paketi yer almaktadır.”