İlçeye 37 kilometre uzaklıktaki Şahin köyü, 1983 yılında yaşanan heyelan ve su baskınları nedeniyle 1986 yılında Afete Maruz Bölge (AMB) ilan edilmişti. En son 2012 yılında köyde toprak kayması yaşanmış ve heyelandan dolayı bazı evlerin duvarları çatlamıştı.

KÖYÜN TOPRAK ALTINDA KALMA RİSKİ BULUNUYOR

Ancak son dönemde Simav'da meydana gelebilecek büyük sarsıntı yada bölgede yaşanacak yüksek miktardaki yağışların bölgede oluşturabileceği heyelan nedeniyle köyün toprak altında kalması tehlikesi bulunuyor.

Köyde yaşanan heyelan ve su baskınları nedeniyle Kütahya Valisi Musa Işın, başkanlığında köyün taşınması ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Kütahya’da Bir Köyün Toprak Altında Kalma Riski Bulunuyor 002

“KÖYLÜLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN HAREKET EDİYORUZ”

Ekspres Haber’e değerlendirmelerde bulunan Kütahya AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, meydana gelen afetlerin ardından köyde yaşayan vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına adımlar atıldığını söyledi.

"Köylülerimizin can güvenliği için köyümüzün yerini değiştirmek istiyoruz." diyen Özkan, köyün güvenli bir bölgeye taşınması için çalışma başlatıldığını belirtti.

Kütahya’da Bir Köyün Toprak Altında Kalma Riski Bulunuyor (3)

Kütahya’da antik dönem mezar stelleri konuşuldu
Kütahya’da antik dönem mezar stelleri konuşuldu
İçeriği Görüntüle

“TAŞINMA DURUMUNDA YENİDEN KÖY KURACAĞIZ”

Köyde 370 kişinin yaşadığını belirten Özkan, köyün taşınması ile ilgili 4 güvenli alanın belirlendiğini bildirdi.

Vali Işın başkanlığında yapılan toplantıda belirlenen noktaların konuşulduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Şimdi bizim hedefimiz köydeki vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak. Bunun için taşıyoruz. Köyde 89 tane konut var. Ancak bu konutların 14 tanesi metruk. 75 konut var ve 89’da ahır var. Ayrıca bir cami, bir okul ve dört tane de köy odası var. Eğer köyü oraya taşırsak belirlediğimiz alanların bir tanesine tamamıyla köyü yeniden sıfırdan inşa edeceğiz. Dolayısıyla köy taşındığında o bölgede herhangi bir sorun olmayacak köylülerimizin."

Kütahya’da Bir Köyün Toprak Altında Kalma Riski Bulunuyor (4)

Muhabir: Yaşar Sarı - Bünyamin Doğan