Kütahya’da Şehit Semih Akyıldız İlkokulu anasınıfı öğrencileri, düzenlenen özel bir etkinlikle çini sanatını deneyimleme fırsatı buldu.
Etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız ve çini ustaları miniklerle bir araya geldi.
Anaokulu öğrencileri, çini çamurunu işleyerek uğur böceği, kelebek, fil, lale ve kase gibi farklı objeler oluşturdu.

ÇİNİ SANATIYLA NEGATİF ENERJİ ATILIYOR
Çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, bu tür etkinliklerin çocukların gelişiminde büyük önemi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu gibi etkinlikler, çocuklarımızın yaratıcılıklarını ortaya koymasına ve kendilerini ifade etmelerine olanak tanır. Çamura şekil verme süreci, onlara kendi elleriyle bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşatır. Ayrıca, çamurla temas eden eller sayesinde vücuttaki negatif enerji dışarı atılır. Çini sanatı, çocukların el kaslarının gelişimini de destekleyen bir aktivitedir. Bu tür çalışmaların evde de yapılması, çocukların teknoloji bağımlılığından uzaklaşmasını sağlayabilir."

MİNİKLERE BOYAMA KİTABI HEDİYESİ
Etkinliğin sonunda, Türkiye genelinde yüzlerce okula kütüphaneler kurarak kitap bağışında bulunan emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk, çocuklara boyama kitabı hediye etti.





