“BÜYÜK İHTİMALLE KARARA İTİRAZ EDECEKLER”
Kapatılan pavyonların sonra açılıp açılmayacağı konusunu değerlendiren Işın, şöyle devam etti: “Bütün bu gelişmelerle birlikte bir de açılır mı? Bu arkadaşlar muhtemelen büyük ihtimalle idare mahkemesine müracaat edecektir. Oradaki süreci hep beraber takip ediyoruz. Şunu huzurlarınızda söylemek istiyorum. Ben burada valiliğim süre içerisinde onlarla mücadelemi sürdüreceğim.”“KÖYDEKİ TARLASINI, HAYVANINI SATIP BİR GECEDE HARCAYANLAR VAR”
Buralarda insanların büyük paralar harcadığına dikkat çeken Işın, pavyonlara gelen insanların orta halli insanlar olduğunu vurguladı. “Burada hepimiz için bir utanç var.” diyen Işın, şunları kaydetti: “Konuyla ilgili bize gelen olaylar var. Bir adam 300 bin lirayı bir gecede yiyip çıkıyor. Oraya gidenler bir de çok paralı olan insanlar değil. Orta halli ya da orta halin altındakiler yani zengin, parası olan gitmez oraya. Ayak altındaki insanlar oraya gidiyor. Köydeki adam tarlasını, öküzünü satıyor. Sonra aile içi şiddet ve geçimsizlik oluyor hatta boşanmalar yaşanıyor.”PAVYONLAR NEDEN KAPATILDI?
Kütahya Valiliği, pavyonların kapatılmasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme mesajı paylaştı. Pavyonların kamu düzeni ve güvenliğini tehdit ettiği, asayiş olaylarının yaşandığı bölge haline geldiği belirtilen açıklamada, işletmelerin gerekli tedbirleri almadığı aktarıldı. Söz konusu bölgede geçtiğimiz yıl 147 adli olayın gerçekleştiği paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Ateşli silahlar kanununa muhalefetten 15, uyuşturucu madde imal ve ticaretinden 11, kasten yaralama 60 ve kasten adam öldürme olayları yaşandı. 1200 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca 2023 yılında pavyon uyuşturucu madde bulundurmaktan dolayı faaliyetten geçici süreli men edilerek mühürlenmiştir.”
Muhabir: Yaşar Sarı