Kütahya’da canlı hayvan pazarında bayram öncesi işler hareketlendi. Üretici, işlerin arttığını belirtirken, hisseye yönelimlerin de çoğaldığını vurguladı.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Kütahya Canlı Hayvan Pazarında hareketlilik arttı.
Bayram öncesi kurbanlık hayvanlarını pazara getiren üretici, geçtiğimiz hafta neredeyse satışların yok derecesinde olduğunu kaydetti.
Son günlerde ise vatandaşların pazara yoğun ilgi gösterdiğini bildiren bir üretici, getirdiği kurbanlıklardan sadece 4 adet hayvanın kaldığını ifade etti.
İnsanların bayrama birkaç gün kala pazarda hareketliliği arttırdığını vurgulayan bir üretici ise, “Son gündür işlerimiz çok durgundu. İnsanlar pazara gelmiyordu, ama bayrama az kalması nedeniyle işlerimiz çok hızlandı.” yorumunda bulundu.
İşlerin hareketlenmesinden memnun olduklarını aktaran bir başka üretici ise, satışların bayramın birinci gününe kadar süreceğini dile getirdi.

“HİSSEYE YÖNELİMLER ARTTI”
İşlerin artmasına sevindiklerini aktaran üreticiler, insanların bu yıl hisseye daha çok yöneldiğini kaydetti.
Bu anlamda vatandaşların geçen yıla oranla hisseye yönelimlerin yüzde 40 oranında artış gösterdiğini bildiren üreticiler, “İnsanlar kurban kesimiyle uğraşmamak için hisseye yöneldi. Kurban kesimi yerine etlerini poşete doldurup evine gitmek istiyor.” görüşünde birleşti.







