Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat 2023'teki büyük depremin ardından kurulan Gönül Mutfağı, gönüllülerle depremzedelere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Kurucusu Ebru Baybara Demir, mutfakta 4 bin 500'den fazla gönüllüyle birlikte yapılan çalışmalarla, özellikle afetin ikinci yıl dönümünde büyük bir dayanışma örneği sergiliyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GÖNÜL YEMEĞİ

Gönül Mutfağı, 6 Şubat'ta depremde hayatını kaybedenler için 30 bin kişilik taziye yemeği hazırlıyor. Bu yıl, yaklaşık 300 gönüllüyle hazırlıklarını sürdüren ekip, yemekleri mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Demir, “Kazanlar kaynamaya devam ediyor, depremzede çocuklar için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek projeyi anlatıyor.

Kütahya’da 5 mahallede su kesintisine gidilecek Kütahya’da 5 mahallede su kesintisine gidilecek

Gönül Mutfağı, Deprem Yıl Dönümünde Taziye Yemeği Dağıtacak

Gönül Mutfağı ayrıca, okullarda öğrenciler için de önemli bir destek sağlıyor. Geçen yıl sahur ve iftar yemekleriyle 10 bin kişilik kahvaltılık gönderen mutfak, bu yıl okullarda öğle yemeği servisini başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan "Gönül Mutfağı Geleceğin Sofralarını Kuruyor" projesiyle, 35 okulda sağlıklı yemek servisi yapılmaya başlandı. Hedef, yıl sonuna kadar 30 okulda 15 bin öğrenciye ulaşmak.

MESLEK EDİNEN DEPREMZEDELER

Gönül Mutfağı’nda çalışan depremzedeler, hem meslek öğreniyor hem de ekonomik kazanç elde ediyor. Projede görev alan Arzu Orhan, “Meslek öğrenerek hem kendimize hem ailemize katkı sağlıyoruz” diyor. Aynı zamanda gönüllü olarak mutfakta yer alan Naz Kaya ise, yıl dönümü nedeniyle Ankara'dan geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA