İllerdeki süreli yayın temsilcilerinin taleplerini dinleyen Basın İlan Kurumu Genel Müdür Erkılınç, kuruma yönelik eleştirilere cevap verdi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, farklı illerde kurum görev alanındaki süreli yayın temsilcileriyle bölge toplantılarında buluşmaya devam ediyor.
Bu çerçevede Erkılınç, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır ve Kars’ta süreli yayın temsilcileriyle bölge toplantısında bir araya geldi.
Erzurum Nene Hatun Kültür Merkezi’ndeki toplantıya süreli yayın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdi.
Yazılı basının öneminden ve devamı için önemli açıklamalarda bulunan Erkılınç, sahadaki gazetecilerle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Yazılı basının masraflar ve nitelik bakımından belli zorluklarla karşılaştığını aktaran Erkılınç, Erzincan’ın basın kuruluşlarının arasındaki “güç birliği” noktasındaki beraberliğine dikkat çekti.
“YAZILI BASIN ŞEHİRLERİN HAFIZASIDIR”
BİK’in gazeteleri kapattırmaya yönelik çalışmalar yaptığı eleştirilerine cevap veren Erkılınç, kurum olarak tam tersine basını yaşatmak için çabaladığını dile getirdi.
Yazılı basının şehrin hafızası olduğunu vurgulayan Erkılınç, “Bizim için değerlidir. Sembolik de olsa kalması lazım ancak kamu ilan vermek istemiyor. Geçen yıl kamu, resmî ilan ve reklam yayımı için Türkiye genelinde 4 milyar TL’ye yakın bir bütçe ayırdı. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli temastayız. İlanların devam etmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” diye konuştu.

“İKİ YIL ÜST ÜSTE YÜZDE 100 ZAM YAPTIK”
Resmi ilan fiyat tarifesinin son yıllarda çok ciddi oranda artırıldığını belirten Genel Müdür Erkılınç, şunları kaydetti:
“Türkiye’nin ekonomik şartları malum. İki sene üst üste yüzde 100 zam yaptık, kâr etmenizi bekliyoruz ancak yine zarardasınız. Gazetelerin yanına internet haber sitelerini koyduk, dolaylı olarak bir yüzde 100 zam da oradan geldi. 2023 ve 2024 yıllarında toplamda yüzde 400 oranındaki ciddi bir artışı, kaşla göz arasında lobi faaliyetiyle sağladık. Bu sene ne yaparız bilmiyorum.”






