Edirne’de bulunan Süloğlu Barajı’nda su seviyesi, kuraklık ve yüksek sıcaklıkların etkisiyle ciddi oranda azaldı. Kış aylarında yağışlarla birlikte yaklaşık yüzde 35’e ulaşan doluluk oranı, mayıs ayından itibaren gerilemeye başladı. Barajın toplam 50 milyon metreküp kapasitesine karşın su miktarı 10 milyon metreküpe düştü.

TARIMSAL SULAMADA KRİTİK DURUM

Süloğlu Barajı, bölgedeki binlerce dönüm arazinin sulanmasında kullanılıyor. Su seviyesindeki gerileme, tarımsal üretimde risk oluştururken, çiftçilerin yaz sezonunda yaşadığı sulama ihtiyacını karşılamada zorluklar yaşanabileceği belirtiliyor.

Afyonkarahisar’da kumar oynatılan iş yerine baskın
Afyonkarahisar’da kumar oynatılan iş yerine baskın
İçeriği Görüntüle

Edirne Süloğlu Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 20’Ye Düştü (1)

KENTİN SU İHTİYACI İÇİN ALTERNATİF ARAYIŞ

Edirne’nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Kayalıköy Barajı’ndaki seviyenin de düşmesi üzerine, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Edirne Belediyesi harekete geçti. Süloğlu Barajı’ndan kente su sağlanması amacıyla yeni bir çalışma başlatıldı.

BARAJ GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞTİ

Su seviyesindeki düşüşle birlikte barajın ortasında bulunan yarımada daha belirgin hale geldi. Ayrıca kıyı kesimlerinde çok sayıda midyenin su yüzeyine çıktığı gözlemlendi.

Edirne Süloğlu Barajı’nda Su Seviyesi Yüzde 20’Ye Düştü (3)

Kaynak: AA