Diş sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve diş taşı, sık karşılaşılan bir sorun olarak diş ve diş eti sağlığını etkileyebilir.
Diş taşı, bakteri plağının mineralleşmesiyle oluşan sert bir birikimdir ve diş yüzeyinde kötü nefes kokusu, diş eti hastalıkları gibi sorunlara yol açabilir.
Diş taşı temizliği, bu olumsuz etkileri azaltmak için önemli bir adımdır.
Diş taşı, genellikle düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıyla temizlenemeyen plakların zamanla sertleşmesiyle oluşur.
Diş hekimleri, diş taşı oluşumunu engellemek için düzenli diş temizliği ve muayene önerirler. Diş taşı temizliği, profesyonel diş hekimleri tarafından özel aletlerle yapılan bir işlemdir. Bu işlem sırasında dişlerde biriken taşın ve plakların uzaklaştırılması hedeflenir.

Evde diş taşını nasıl temizlenir?
İki yemek kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz yarım bardak suyun içerisine katılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Düzenli kullanacağınız bu karışım, dişler üzerinde oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olur.Diş taşı temizliği kaç para?
Özel diş polikliniklerinde diş taşı temizleme ücretleri ortalama olarak 875 TL'den başlamakta ve 2.000,00 TL'ye kadar çıkmaktadır.Diş taşı temizliği can acıtır mı?
Diş Taşı Temizliği Acıtır mı? Rutin diş taşı temizliği işlemleri sırasında anestezi uygulanmasını gerektirecek bir acı ortaya çıkmaz. İşlem sırasında sadece hafif bir sızı meydana gelir. Bu sızı da hiçbir zaman hastayı rahatsız edecek boyutlara ulaşmaz.Diş taşları temizlenmezse ne olur?
Eğer diş taşı temizlenmezse, diş etinde çekilme gözlemlenebilir. Bunun yanında daha ileri sorunlar da meydana gelebilir. Örneğin çene kemiği kaybı yaptığı için dişlerin sallanması ve düşmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.Diş taşı ağızda koku yapar mı?
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.Diş taşı temizliği ortalama kaç dakika sürer?
Hastanın eğer çok ileri seviyede diş eti rahatsızlığı bulunmuyorsa diş taşı temizliği kavitron adı verilen ultrasonik cihazlar yardımıyla yapılır. 30-45 dakika arası süren diş taşı temizliğine detertraj denir.Diş taşı temizliği dişleri beyazlatır mı?
Diş taşı temizliği ile diş beyazlatma işlemi arasında fark bulunmaktadır. Diş taşı temizliği yapıldığında diş de beyazlama olmaz. Yalnızca diş taşları leke ve kirler giderilir. Diş beyazlatma işleminde ise dişin rengi beyazlar ve sarı renge sahip olan dişleriniz bembeyaz bir görüntüye sahip olur.