Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında Atakaş Hatayspor’u 5-1 mağlup ederek 3 haftalık aranın ardından galibiyetle tanıştı.

Fenerbahçe derbisi öncesinde moral arayan Beşiktaş, Vodafone Park’ta Hatayspor karşısında üstün bir performans sergiledi. Siyah-beyazlı ekip, taraftarının önünde sezonun en farklı galibiyetini alarak puanını 52’ye yükseltti ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir adım attı.

Kütahya Tavşanlı’da güreş takımı il şampiyonasında 17 madalya kazandı
Kütahya Tavşanlı’da güreş takımı il şampiyonasında 17 madalya kazandı
İçeriği Görüntüle

Maçta Dakika Dakika Goller:

  • 20. dakika: Hatayspor, Abdulkadir Parmak’ın golüyle 1-0 öne geçti.

  • 36. dakika: Immobile’nin penaltıdan attığı golle Beşiktaş skoru 1-1 yaptı.

  • 52. dakika: Immobile, bir penaltı golüyle takımını 2-1 öne geçirdi.

  • 53. dakika: Rafa Silva farkı 3-1’e çıkardı.

  • 59. dakika: Immobile hat-trick yaparak skoru 4-1’e getirdi.

  • 78. dakika: Arroyo, siyah-beyazlı formayla ligdeki ilk golünü atarak maçın skorunu belirledi: 5-1.

Immobile'den Hat-trick, Penaltılarda Güven Tazeliyor

Beşiktaş'ın İtalyan golcüsü Ciro Immobile, maçta 2’si penaltıdan olmak üzere toplam 3 gol attı. Ligdeki gol sayısını 14’e yükselten yıldız oyuncu, penaltılardan ise 8. golünü kaydetti.

Rafa Silva Gol Sayısını 10'a Yükseltti

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Rafa Silva, bu maçta attığı golle Süper Lig'deki 10. golüne ulaştı. Rafa, toplamda tüm kulvarlarda 16 gole imza attı.

Arroyo'dan İlk Lig Golü

Devre arasında kadroya katılan Ekvadorlu oyuncu Keny Arroyo, Hatayspor karşısında Süper Lig'deki ilk golünü kaydederek dikkat çekti.

Hatayspor Süper Lig’e Veda Etti

Bu sezon yalnızca 4 galibiyet alabilen Hatayspor, 19 puanla 18. sırada yer alıyor. Kalan tüm maçlarını kazansa dahi küme düşme hattının üzerine çıkma şansı kalmayan bordo-beyazlılar, Adana Demirspor’un ardından Süper Lig’e veda eden ikinci takım oldu.

Taraftardan Centilmenlik Örneği

Maç sonunda Beşiktaş taraftarları, küme düşen Hataysporlu oyunculara moral verdi. "Beşiktaş, Hatay el ele" tezahüratları eşliğinde her iki takım tribünlere birlikte çağrıldı.

Beşiktaş Sezonun En Gollü Galibiyetine Ulaştı

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında 5 gol atarak en farklı galibiyetini elde etti. Daha önce Süper Kupa'da Galatasaray'ı ve UEFA Avrupa Ligi play-off'unda Lugano’yu 5-0 mağlup eden Beşiktaş, ligde bu başarıyı ilk kez yaşadı.

Kaynak: AA