Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaya, kalbi delik olan 1000 hastayı cerrahi müdahale yapmadan kateter yöntemiyle iyileştirdi. Prof. Dr. Kaya, bu başarılı tedavi süreciyle bölgedeki hastalar için büyük bir umut kaynağı oldu.
İŞLEMLER AMELİYATSIZ, DİKİŞSİZ VE NARKOZSUZ YAPILIYOR
Kalp deliği rahatsızlığı, genellikle doğuştan gelir ve tedavi edilmediğinde ciddi sakatlıklara veya ölüme yol açabilir. Prof. Dr. Yüksel Kaya, tedavi sürecini hızlı ve etkili bir şekilde yürüttüklerini belirterek, "İşlemlerimizi ameliyatsız, dikişsiz ve narkozsuz yapıyoruz. Bugün tedavi ettiğim 12 hastayla toplamda 1000 hastayı sağlığına kavuşturmanın gururunu yaşıyorum" dedi.
Bölge halkı, geçmişte kalp tedavisi için diğer şehirlere gitmek zorundayken, şimdi Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavi olabilmektedir. Van, artık sevk eden değil, sevk alan bir merkez haline gelmiştir.
KALP DELİĞİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?
Kateter yöntemiyle kalbin deliğinden geçilerek, şemsiye adı verilen bir cihaz yerleştiriliyor. Bu cihaz, kalpteki deliği başarıyla kapatarak hastanın iyileşmesini sağlıyor. Kaya, cihazın hiçbir zararı olmadığını ve hastaların kısa süre içinde taburcu edildiklerini belirtti.
KALP DELİLİĞİ, YETİŞKİNLERDE DE GÖRÜLEBİLİR
Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, kalp deliği rahatsızlığının sadece çocuklarda değil, yetişkinlerde de sıkça görüldüğünü ifade etti. Prof. Dr. Karaman, "Hastanemiz, bölgede kalp deliği rahatsızlığıyla sık karşılaşıyoruz. Yüksel Kaya hocamız, 1000 hastasını tedavi ederek büyük bir başarıya imza attı. Hastane olarak bunun gururunu yaşıyoruz" dedi.
VAN, KALP TEDAVİSİNDE ÖNE ÇIKIYOR
Kalp deliği tedavisi, Türkiye'de ameliyatsız anjiyografi yönteminin en fazla yapıldığı kliniklerden birisi olan Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılmaktadır. 2010 yılından bu yana bu yöntemle tedavi edilen hastalar, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan sağlığına kavuşuyor.