Afyonkarahisar’da jandarma ekipleri, cayrokopter adı verilen pervaneli ve döner kanatlı hava aracıyla hava destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.
Denetimler sırasında sürücüler, emniyet kemeri kullanımı ve hız kurallarına uyma konularında uyarıldı.
Afyonkarahisar-Eskişehir karayolunda yapılan denetimlerde, havadan gözetim sağlayan cayrokopter ile sağ şeritte veya bankette uygunsuz bekleme, ağır taşıtların yanlış şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme ve makas atma, hatalı sollama ve yakın takip, karayolunda zorunlu haller dışında duraklama ve park etme gibi trafik ihlalleri tespit edildi.

258 ARAÇ DENETLENDİ
İki farklı noktada konuşlanan trafik jandarma timleri, cayrokopter ile belirlenen ihlallere yönelik denetim gerçekleştirdi.
258 araç denetime tabi tutulurken, sürücüler ve otobüs yolcuları emniyet kemeri kullanımı ve hız kurallarına uyulması konusunda bilgilendirildi.
Yetkililer, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.





