İran’ın Tahran yakınlarında yaşayan 60 yaşındaki bisiklet sporcusu Rahmetullah Azad, dünya barışına dikkat çekmek için 40 yıldır bisikletiyle yollarda. Şu ana kadar 80 ülkeyi gezen Azad, savaş, zulüm ve adaletsizliklere karşı insanlara barış mesajı iletmeye çalışıyor.

40 yılda 80 ülke gezen bisikletli, dünya barışı için pedal çeviriyor

"TÜRKİYE'Yİ VE HALKINI ÇOK SEVDİM"

Genç yaşlarda dünyada yaşanan haksızlıklara karşı bir adım atma kararı alan Azad, bisikletiyle Afrika, Avrupa ve Asya kıtalarında ülkeler gezdi. Son olarak Türkiye turuna çıkan Azad, Kayseri, Sivas ve Ağrı gibi birçok ili ziyaret etti. Azad, “Bugüne kadar 80 ülkeyi gezdim, insanlara barış mesajı verdim. Türkiye'yi ve halkını çok sevdim” dedi.

Yolculuğu boyunca kamp çadırında veya mescitlerde konaklayan Azad, 60 yaşında olmasına rağmen hiç hastaneye gitmediğini ve sağlıklı olduğunu belirtti. Yolculuğuna İran’a doğru pedal çevirerek devam eden Azad, dünya barışının hayalini kurduğunu dile getirdi.

Etna Yanardağı’nda volkanik patlama Etna Yanardağı’nda volkanik patlama
40 yılda 80 ülke gezen bisikletli, dünya barışı için pedal çeviriyor
Kaynak: AA