Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklama

Fenerbahçe’nin Türkiye Futbol Federasyonu’na

Fenerbahçe’nin Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 1959 öncesi şampiyonlukların resmi olarak kabul edilmesi için başvuruda bulunduğu konuda gelişmeler yaşanıyor. Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, maddiyat dışındaki konuların çözüldüğünü belirtti.

TFF, 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda bir komisyon kurma kararı almıştı. Bu gelişmeyle Fenerbahçe, uzun süredir talep ettiği bu şampiyonlukların resmi olarak tanınmasını umut ediyordu.

Eskişehir Demirspor da bu konuya dahil olan kulüplerden biriydi. Başkan Mehmet Ali Hünerlier, Radyospor’a yaptığı açıklamada, TFF ile sürecin maddi konular dışında olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

“1959 yılı öncesinde şampiyon kulüpler arasında kulübümüz var. Eskişehir Demirspor Kulübü olarak TFF’ye tüm belgeleri teslim ettik, Fenerbahçe Kulübü’nün önderliğinde bu süreç devam ediyor. TFF bu konuda komisyon kurdu ancak bununla ilgili bir karar verilemedi. Fenerbahçe, bu sürecin olumlu yansıyacağını düşündüğü için logosuna 5 yıldız taktı. Bize bu konuda gelen bilgi; TFF’nin maddi külfeti olacağı konusunda anlaşma sağlanamamış diğer konularda uzlaşma sağlanmış. Bize gelen bilgi bu şekilde..”

1959 öncesi şampiyonluk sayıları

Fenerbahçe: 9

Beşiktaş: 7

Harbiye: 3

Gençlerbirliği: 2

Galatasaray: 1

Ankara Demirspor: 1

Eskişehir Demirspor: 1

Güneşspor: 1

Göztepe: 1

İstanbulspor: 1

Ankaragücü: 1

Muhafızgücü: 1

Maddi yük

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonlukların resmi olarak kabul edilmesi durumunda maddi olarak nasıl bir yükün altına gireceği veya bu şampiyonlukların kulüplere maliyetinin nasıl karşılanacağı konusuyla karşı karşıya kalıyor.

TFF’nin daha önce profesyonel Süper Lig şampiyonluğu yaşayan takımlara pay ödemesi gerekebilir ve bu, federasyonun bütçesine bir maddi yük getirebilir. Bu nedenle, TFF’nin bu konuda endişeli olabileceği ve bu nedenle çekinceli davranabileceği iddia ediliyor. TFF’nin bu ek mali yükü nasıl karşılayacağı veya kulüplere nasıl bir destek sunacağı konusu, tartışma konusu olabilir.

Ayrıca, 1959 öncesi şampiyonlukların kabul edilmesi durumunda, takımların güncel şampiyonluk sayıları da değişebilir. Fenerbahçe, 1959 öncesi şampiyonluklar sayıldığında ülkenin en çok şampiyon olan takımı oluyor.

1959 öncesi kabul edilirse şampiyonluk sayıları

Fenerbahçe: 28

Galatasaray: 24

Beşiktaş: 21

Trabzonspor: 7

Harbiye: 3

Gençlerbirliği: 2

Bursaspor: 1

Başakşehir: 1

Göztepe: 1

Ankaragücü: 1

Ankara Demirspor: 1

Eskişehir Demirspor: 1

Güneşspor: 1

İstanbulspor: 1

Muhafızgücü: 1