Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüzündeki lekeler kanser çıkan hasta erken teşhisle iyileşti

Gözaltındaki lekeleri nedeniyle Dokuz

Gözaltındaki lekeleri nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kozmetoloji Ünitesine başvuran Gazer Akdoğan, “benign nevüs” teşhisiyle ameliyat edildi.

İzmir’de yüzündeki lekeler nedeniyle doktora başvuran hasta, cilt kanseri teşhisi konması sonrası yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Gazer Akdoğan, bir yıl önce gözlerinin altında oluşan küçük lekeler nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Kliniği’ne başvurdu.

Doç. Dr. Özlem Özbağçıvan tarafından muayene edilen Akdoğan’ın lekelerinden birinin, en tehlikeli cilt kanseri türü olan melanomun ilk evresi olduğu tespit edildi.

Ameliyat edilen Akdoğan, tedavilerle sağlığına kavuştu.

Gazer Akdoğan, AA muhabirine, yüzünde çıkan lekeleri ilk başta ciddiye almadığını, bir arkadaşının önerisiyle hastaneye gitmeye karar verdiğini söyledi.

Yüzündeki lekenin cilt kanseri olduğunu öğrendiğinde korktuğunu anlatan Akdoğan, “Kendimi şanslı buluyorum. Babamın amcasında vardı. Küçük bir şey tüm vücuduna ve yüzüne yayılmıştı. Erken teşhis sayesinde çabuk fark edildi. Fark edilmesiydi hayatım daha kötü olurdu. Küçük bir leke bile insanın hayatına mal olabiliyor. Ben küçük bir lekenin kanser olacağını düşünmezdim.” dedi.

“Ayrıntılı inceleme çok önemli”

Doç. Dr. Özlem Özbağçıvan da Akdoğan’ın yüzünde oluşan lekeleri, dermoskop ismi verilen cihazla detaylı şekilde incelediklerinde melanom olabileceğini düşündüklerini ve deri biyopsisi yaptıklarını ifade etti.

Ciltteki lekelerin ayrıntılı olarak incelenmesinin önemine vurgu yapan Özbağçıvan, şunları kaydetti:

“Bazen, bu gibi durumlarda hastamızın yaşadığı gibi, çok önemli ve hızlı ilerleyen bir kanserin başlangıcı olabilir. Eğer bu teşhis göz ardı edilir ve lekeler uygun olmayan yöntemlerle, örneğin lazerlerle, mezoterapilerle veya kimyasal asitlerle yok edilmeye çalışılırsa, derinin yüzeyinde geçmiş gibi görünebilir ancak derinin altında ilerlemeye devam edebilir. Sonrasında hasta ancak vücuda örneğin beynine yayıldığında belirtiler göstermeye başlayabilir ve teşhis geç kalabilir. Bu durum, hastaların yaşamına mal olabilir. Leke tedavileri veya diğer tedaviler için vücutta çıkan her lezyonun detaylı bir şekilde incelenmesi hayati önem taşır.”

Özbağçıvan, en tehlikeli cilt kanseri türünün melanom olduğunu, ilaç tedavileri uygulansa da kanserde hayat kurtarmanın sadece erken tanı koymakla mümkün olduğunu anlattı.

Hastalarının sağlığına kavuştuğunu dile getiren Özbağçıvan, kişilerin yüzlerinde oluşabilecek ben ve lekelerde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarının önemli olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA