İngiltere, ABD ve Avrupa'da yapılan araştırmalar, özellikle "Baby Boomers" kuşağında, önceki nesillere kıyasla daha fazla kronik hastalığın görüldüğünü ortaya koydu. Kanser, diyabet, kalp hastalıkları ve obezite gibi rahatsızlıklar giderek yaygınlaşıyor.

Şehir hastanelerinde 8 yılda 9 milyon ameliyat gerçekleştirildi Şehir hastanelerinde 8 yılda 9 milyon ameliyat gerçekleştirildi

HER GEÇEN NESİLDE ARTIYOR

İngiliz The Guardian gazetesine göre, 2004-2018 yılları arasında İngiltere, ABD ve Avrupa'da 50 yaş üzerindeki 100 binden fazla kişinin sağlık verileri incelendi. Bu incelemeler sonucunda, tıptaki ilerlemelere rağmen kronik hastalıkların kuşaklar boyunca ciddi bir artış gösterdiği belirlendi. "Baby Boomers" kuşağında kanser, kalp hastalıkları, yüksek kolesterol ve diyabet gibi kronik rahatsızlıkların önceki nesillere kıyasla daha fazla görüldüğü tespit edildi.

University College London (UCL) uzmanı Laura Gimeno, "Tıptaki gelişmelere ve sağlıklı yaşam bilincine rağmen, 1945'ten sonra doğanlar kendilerinden önceki kuşaklara göre daha fazla kronik hastalığa yakalanıyor" dedi. Gimeno, yüksek gelirli Batı ülkelerinde nüfusun önemli bir kısmının yaşlandığını ve bu durumun genç nesillerin sağlıksız daha fazla yıl geçirmesine yol açabileceğini belirtti.

Kaynak: AA