Uysal Biyolojik Çeşitliliğin Korunması konulu söyleşide konuşan DPÜ Rektörü Prof. Kazım Uysal, “Geldiğimiz noktada bıçak kemiğe dayandı. Sadece etrafımızı değil koca okyanusu kirlettik. Döndü dolaştı bize etki etti.” dedi.

Ortak Türk alfabesine Türkiye geçecek mi? Ortak Türk alfabesine Türkiye geçecek mi?

Kütahya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Biyolojik Çeşitliliğin Korunması konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, ilk olarak Kütahya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, Çevre Haftası ile alakalı katılımcılara bilgiler verdi.

“Gelecek nesiller için dünyamıza sahip çıkacağız”

Çatladan'ın ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, sanayi devrimi sonrası çevrenin daha da kirlendiğini dile getirdi. Bakanlığın her yıl farklı bir sloganla etkinlikleri düzenlendiğini belirten Uysal, bu yılın sloganın 'temiz deniz temiz dünya' olarak belirlendiğini aktardı. Daha önce çevrenin, temizliğin, ekolojik dengenin, biyoçeşitliliğin, canlının şimdiki kadar farkında olunmadığını bildiren Uysal, “Sanayi Devrimi'yle birlikte çevremiz kirlendi. Geldiğimiz noktada bıçak kemiğe dayandı.

Sadece etrafımızı değil koca okyanusu kirlettik. Döndü dolaştı bize etki etti. İnsan yapımı kimyasallarla kirlenmemiş hiçbir yer yok. İnsan sağlığı ancak temiz bir çevrede mümkün. İşte bundan dolayı dünyayı gelecek nesillere bırakabilmek ve sürdürülebilir kılmak için dünyamıza sahip çıkacağız. Onlarca çevre problemi sayabiliriz. Bu problemin nedeni de insandır. İşte Allah bu sistemi yaratırken insana pozitif ayrımcılık yapmış. Kimse ben hayvanım deyip kendisini aldatmasın. Tüm canlılar içerisinde sadece insan esere bakıp ustayı anlıyor, sanata bakıp sanatkârı anlıyor. Tüm canlılar içerisinde Allah’ı bulabilecek sadece insan vardır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte sıfır atık sergisi açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfının işbirliği ile gerçekleştirilen “Sıfır Atık” konulu Uluslararası Afiş Yarışmasında ilk ona giren ve sergilemeye hak kazanan on beş eser etkinlikler kapsamında açıldı.

Yarışmaya toplam 67 ülkeden 1317 katılımcının 2 bin 407 tasarımı içerisinden seçilen eserlerden oluştu.

ü

ü

Uysal Sadece etrafımızı değil dünyayı kirlettik” Uysal Sadece etrafımızı değil dünyayı kirlettik”
Muhabir: Talha Ünver