Türkiye'nin ilk Ruhsal Engelliler Korumalı İş Yeri, Kütahya’da hayata geçiyor. Vali Ali Çelik, projenin ruhsal engelli vatandaşların ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan güçlenmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Türkiye'nin ilk Ruhsal Engelliler Korumalı İş Yeri projesi, Vali Ali Çelik’in önderliğinde Kütahya'da hayata geçiriliyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri üyesi ruhsal engelli bireylerin istihdamını hedefleyen proje, Vali Ali Çelik’in başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Vali Yardımcısı Aydın Börü, sağlık, İŞKUR, Aile ve Sosyal Hizmetler, organize sanayi bölgelerinin müdürleri ile Şizofren, Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ünal’ın da hazır bulunduğu toplantıda, korumalı işyerine sağlanan teşvikler ve faydaları da konuşuldu.

“ÖRNEK BİR BAŞARI HİKAYESİNE DÖNÜŞEBİLİR”

Proje kapsamında organize sanayi bölgesinde engelli bireylerin istihdamı için özel olarak tasarlanmış iş yeri oluşturulacağını belirten Çelik, projenin ruhsal engelli vatandaşların ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan güçlenmelerine yardımcı olacağını, devletin işverenlere vereceği teknik ve maddi destekle birlikte örnek bir başarı hikâyesine dönüşeceğine inandığını belirtti.Korumalı işyerinde en az 5 engellinin çalışması gerektiğini belirten Vali Çelik, işsizlik sigortası işveren payı primlerinin Hazineden karşılanacağını ayrıca her engelli için aylık 2 bin 870 TL işverene ödeme yapılacağını kaydetti.

BİK Genel Müdürü Erkılınç’tan nitelikli yayıncılık çağrısı BİK Genel Müdürü Erkılınç’tan nitelikli yayıncılık çağrısı
“YETENEKLERE UYGUN İŞYERLERİ TESPİT EDİLECEK”

Korumalı iş yeri projesinin hem işverenlerin hem de engelli bireylerin yararına olacağını belirten Çelik, projenin ilk etabında 40 ruhsal engelli bireyin yeteneklerinin tespit edileceğini ve yeteneklerine uygun bir iş yeri belirlenerek fabrikalarla görüşmeler yapılacağını ifade etti.

Çelik, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri üyelerinin istihdam edilmesine olanak sağlayacak olan korumalı iş yeri projesinin engellilik durumları sebebiyle iş gücü piyasasına kazandırılması güç olan ruhsal engellilerin iş hayatına katılımını artıracağını ve toplumsal farkındalık oluşturacağını söyledi.

Muhabir: Ahmet Dinç