Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe olanaklarıyla desteklenen girişimciler Türkiye’nin kırsal alanlarında yatırımlarını sürdürüyor.
Girişimciler, hayallerini projeye, projelerini TKDK destekleriyle yatırıma dönüştürerek, Avrupa Birliği (AB) standartlarında yeni işletmeler kuruyor ve mevcut işletmelerini modernize ediyor. ‘Kırsalda üretim, kırsalda işleme, kırsalda istihdam’ anlayışıyla sürdürülen çalışmalarla 2022’de 3,7 milyar liraya mal olan 3 bin 454 yatırım için girişimcilere 6 milyar lira hibe ödendi.
Proje başvurularında kadın girişimcileri ve 18-40 yaş arası genç girişimcilere proje seçimi sıralamasında ek puan verilerek pozitif ayrımcılık sağlanıyor. KÜTAHYA’YA ÖZGÜ ÇİNİ MOTİFLERİNİ PROJESİNDE KULLANDITKDK genç girişimci kadınları 2022’de hayat bulan yatırımlar başlığı altında duyurdu. Kütahya’dan Büşra Temizer’in başarı hikayesine yer veren kurum, Temizer’in şehre özgü çini motifleriyle hayata geçirdiği projesini aktardı.
Kurumdan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Kütahya’da yaşayan 31 yaşında bir kadın girişimci. Özel okulda öğretmenlik yaparken eşiyle hayal ettikleri konaklama tesisi kurma fikrini hayata geçirmeye karar verdi ve TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünün kapısını çaldı. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra, yayımlanan en yakın çağrı ilanı döneminde hazırladığı 2,6 milyon liralık proje başvuru dosyasını Koordinatörlüğe sundu. Projesinin onaylanmasının ardından Yoncalı mevkisinde 1652 metrekare alana kurduğu 21 odalı otel için 1,4 milyon TL hibe aldı. Kütahya’ya özgü çini motifleri ve seramiklerin hamam ve banyolarda özenle kullanıldığı otelde ilin termal tesis ihtiyacına da cevap veriliyor.” HABER MERKEZİ KAYNAK