Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrısı genellikle kaslar,

Sırt ağrısı genellikle kaslar, bağ dokuları ve eklemlerde meydana gelen sorunlardan kaynaklanır. Ağır yük kaldırmak, ani hareketler, kötü oturuş ve duruş, hareketsiz yaşam tarzı, stres kaynaklı kas gerginlikleri ve aşırı kilo, sırt ağrısının sık görülen nedenleri arasında yer alır.

Sırt ağrısı neyin habercisi?

Egzersiz eksikliği, aşırı ruhsal gerilim, korku ve diğer ruhsal problemler sırt ağrısına sebep olabilir. Ayrıca, obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalıkları, disk kayması, kas veya bağ doku hastalıkları, iç organlardan kaynaklanan sorunlar (böbrek, kalp, akciğer, yemek borusu gibi), tümörler de sırt ağrısına neden olabilir.

Sırt ağrısı hangi durumlarda tehlikelidir?

Sırt fıtığı (omurga fıtığı), omurganın arkasındaki bölgede meydana gelen bir durumdur ve sırt ağrısına neden olabilir. Omurganın orta bölgesindeki 12 omur arasında yer alan diskler, aniden dışarı çıkabilir ve omurganın arkasındaki sinirlere veya omurilik kanalına baskı yapabilir. Bu durum, sırtta fıtık oluşumu olarak adlandırılır.

Sırt fıtığı, omurga bölgesindeki disklerin zayıflaması, yırtılması veya yer değiştirmesi sonucu ortaya çıkabilir. Bu durum, sırt ağrısı, bacaklarda karıncalanma, uyuşma veya güç kaybı gibi belirtilere yol açabilir. Omurilik veya sinirlere yapılan baskı, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Sırt ağrısı için ne yapmalı?

Sırt ağrısını hafifletmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamalar, ve kas gevşetici ilaçlar, sırt ağrısına iyi gelen yaygın yöntemler arasındadır.

Sırt Ağrısı Neden Olur?