Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mühendis Adayı Gençler Roketleriyle TEKNOFEST’e Hazırlanıyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde tasarladıkları roketlerle yarışmaya hazırlanıyor. Yüksek irtifa yarışmalarında başarı hedefliyorlar.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılmak üzere tasarlayıp ürettikleri roketlerle yarışmaya hazırlanıyor. Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Sanayii Araştırmaları ve Teknolojileri Kulübü (SARTEK) ile Günaltay Roket takımları, bu yılki yarışmalardan derecelerle dönmeyi hedefliyor.

Yüksek İrtifa Yarışmalarına Hazırlık

9-16 Eylül tarihleri arasında Aksaray Hisar Atış Alanı’nda düzenlenecek olan “yüksek irtifa” yarışmalarına katılacak olan bu iki takım, tasarladıkları roketlerle finale kalmayı başardı. ESOGÜ Öğrenci Proje Takımları Koordinatörü ve Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Mehmet Ay, Eskişehir’in havacılık kenti olmasının öğrencilerin havacılık teknolojilerine yönelmesinde önemli bir etken olduğunu belirtti.

SARTEK ve Günaltay Roket takımları, festival öncesi hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ediyor. SARTEK üyeleri, kompozit malzemelerle tasarladıkları roket gövdeleriyle dikkat çekerken, Günaltay Roket Takımı da roket parçalarını sanayide ürettirerek kendileri monte ediyor.

Yarışmalarda Hedef: Maksimum İrtifa

SARTEK’in aviyonik kaptanı Ayberk Aslan, takımın 4 kilogramlık faydalı yükünü bırakıp GPS’lerle düşen roketi kurtarmayı hedeflediğini söyledi. Aslan, roketlerinin maksimum 6 bin 800 metre irtifaya ulaşmasını planladıklarını ve roketin paraşüt ve rüzgar etkisiyle yaklaşık 15 kilometre uzağa düşeceğini belirtti.

Günaltay Roket Takımı kaptanı Metehan Üçay ise takımın “mekanik” ve “aviyonik” olmak üzere iki bölümden oluştuğunu ifade etti. Takımın 2021’den bu yana TEKNOFEST’e katıldığını belirten Üçay, bu yıl yüksek irtifa yarışmalarında finale kalan 13 takımdan biri olduklarını ve yarışmalarda başarılı olmayı hedeflediklerini vurguladı.