Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHRS ne demek?

Sağlık Bakanlığı tarafından yönetilen

Sağlık Bakanlığı tarafından yönetilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), güncellenmiş teknoloji altyapısıyla daha etkili ve kullanıcı dostu bir hizmet sunma yolunda sürekli iyileşme ve gelişme çalışmalarına devam ediyor. MHRS, sağlık kurumlarına randevu hizmetini daha verimli ve hızlı bir şekilde sunarak vatandaşların sağlık sistemine erişimini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

MHRS’e ne işe yarar?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) temel hedefi, hastanelerde muayene öncesinde beklemeleri azaltmak, poliklinik önlerindeki kalabalıkları kontrol altına almak ve vatandaşların kendi zamanlarını daha etkin bir şekilde yönetmelerini sağlamaktır.

Aynı zamanda, sağlık kurumlarında hekimlerin iş gücünü daha etkili bir şekilde kullanarak verimliliği artırmayı amaçlamaktadır. MHRS, gelişmiş teknolojilerle sürekli olarak güncellenerek hizmet kalitesini artırmaya devam etmektedir.

MHRS hastane randevusu nasıl alınır?

Hastanelerden randevu almak için iki farklı yöntem mevcuttur. Birinci yöntem, ”Alo 182” çağrı merkezini arayarak canlı operatöre TC kimlik numaranızı ileterek randevunuzu oluşturmanızdır. Diğer seçenek ise www.mhrs.com.tr adresini ziyaret ederek online olarak randevunuzu oluşturmaktır.

MHRS’ye ilk kayıt nasıl yapılır?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden randevu almak için iki seçenek bulunmaktadır: e-Devlet ile giriş yapmak veya doğrudan MHRS kaydı ile sisteme giriş yapmak. Sürekli olarak MHRS üzerinden randevu alan ve hastane işleri bulunan vatandaşlar, MHRS kaydını nasıl yapacaklarını merak ediyor. İşte MHRS kaydı yapmak için izlenecek adımlar:

Öncelikle https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/ adresine tıklayın.

Açılan MHRS giriş sayfasında altta bulunan ‘Üye Ol’ yazısına tıklayın.

Açılan sayfada istenilen T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerini girerek ‘İleri’ butonuna tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfada gerekli bilgileri (şifre, e-posta) tamamlayarak MHRS üyeliğinizi tamamlayın.

Kaydınızın tamamlanmasının ardından yukarıdaki linki tıklayarak oluşturduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranızı girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.