Kütahya’da yaklaşık 4 ay önce başlatılan sadaka taşı uygulaması ile öğrenciler Ramazan ayında, Tanzanya’da bir yetimhanede iftar sofrası kurdu.
Ramazan ayı ile birlikte Kütahya’dan güzel haberler gelmeye devam ediyor.
Bu çerçevede Osmanlı geleneği sadaka taşı uygulamasını okullarında hayata geçiren ortaokul öğrencileri, topladıkları paralar ile yurt dışında da yetim arkadaşlarını unutmadı.
Linyit Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin başlattığı sadaka taşı projesi, Kütahya’dan yurt dışına uzanan iyilik hareketine dönüştü.
Konuyla ilgili bilgiler veren okul Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fatma Aslan, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden sadaka taşını maarif modeli kapsamında öğrencilerle yaşatmak için yola çıktıklarını söyledi.
“ÖĞRENCİLER İÇİN KÜLTÜREL MİRAS”
Yaklaşık 4 ay önce projenin hayata geçirildiğini bildiren Aslan, “İnanılmaz bir ilgiyle öğrencilerim devam ettirdiler. Geçmişten günümüze kültürel mirasımızı devam ettirmek anlamında, devamını da öğrencilerim görsün diye böyle bir uygulama yaptık.” diye konuştu.
Öğrencileri ve kendisinin çok mutlu olduğunu anlatan Aslan, bu uygulama ile alan elin veren eli hiçbir şekilde görmediğini kaydetti.
Bu sayede Afrika’da bir yetimhanede öğrencilere iftar verildiğini ifade etti.
“RAMAZAN’I COŞKUYLA KARŞILADIK”
Okulda Ramazan ayının davul çalınarak başladığını belirten Okul Müdürü Adem Başer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konudaki yazısını hatırlattı.
Okulda Ramazan ile ilgili süslemeler yapıldığını vurgulayan Başer, “Daha sonra sınıflarda iftar yapıldı ama bu sadaka taşı güzel bir çalışma oldu. Hem çocuklarda bir yardımlaşmanın farkındalığı oluştu. Yardım etmenin mutluluğunu hissettiler” ifadelerini kullandı.