Kütahya’da kadın istihdamına yönelik başlatılan proje ile 7 kadın kaynakçı sertifikalarını aldı. Kadınlar, meslekte ilerlemenin hayalini kuruyor. 

İŞKUR Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği ‘Her meslekte kadın eli programı’ kapsamında WAM Eurasia Makine Sanayi ile Kütahya İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği meyvelerini verdi. 

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren firmada eğitimlerini tamamlayan kadın kaynakçılar sertifikalarını aldı. 

Kadınlar sertifikalarını Fabrika Genel Müdürü Müfit Kurbanzade, Kütahya İŞKUR İl Müdürü Erdoğan Şahin ve şube müdürlerinden aldı. 

“FARKLI İŞ BRANŞLARINDA EĞİTİMLERİMİZ OLACAK”

İŞKUR ile başlattıkları projede çok ciddi yol aldıklarını bildiren WAM Eurasia Makine Sanayi Fabrika Genel Müdürü Müfit Kurbanzade, kadın kaynakçıların çok özverili çalıştığını söyledi. 

Kadınların ulusal kaynakçı belgelerini de aldıklarını belirten Kurbanzade, “Bugün bizim için mutlu bir gün. İnşallah bunun devamı da gelecek.” dedi.

Kütahyalı Kadınlar, Kaynakçılıkta ‘Biz De Varız’ Dedi 5

Farklı iş branşlarında farklı sınavlar ve eğitimler de açacaklarını anlatan Kurbanzade, “İşkur'la bu işbirliğimiz devam edecek. Tek bir hedefimiz vardı. Beş yıl içinde çalışan sayımızın yüzde 50’si kadın olsun dedik ve bu sözümüzü tutacağız.” diye konuştu. 

“HER ZAMAN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Kadın istihdamında pozitif ayrımcılığa yönelik iş pozitif kapsamında bir portal oluşturulduğunu aktaran Kütahya İŞKUR İl Müdürü Erdoğan Şahin, bu anlamda WAM Grupla görüşerek projeyi başlattıklarını ifade etti. 

Projede sertifika töreninin yapılmasının gururunu yaşadıklarını belirten Şahin, “Biz inanıyoruz ki istihdam da gelişebilmemiz için kadınların işgücüne katılması gerekli. Bu bağlamda hem işverenimizin hem çalışmak isteyen kadınlarımızın yanlarındayız.” diye konuştu. 

Kütahya Belediyespor, liderlik maçına çıkacak
Kütahya Belediyespor, liderlik maçına çıkacak
İçeriği Görüntüle

Kütahyalı Kadınlar, Kaynakçılıkta ‘Biz De Varız’ Dedi 3

“KENDİME GÜVENDİM VE BAŞARDIM”

İŞKUR’da iş ilanını görünce başvuru yaptığını ve sürecin ilerlediğini anlatan kadın kaynakçı Kader Zengin, 6 aylık kursiyerliğin ardından birçok kazanımları olduğunu kaydetti. 

Zenin, elde ettiği becerileri hayatında devam ettirmeyi istediğini dile getirdi. 

Kütahyalı Kadınlar, Kaynakçılıkta ‘Biz De Varız’ Dedi 6

İki çocuk annesi kadın kaynakçı Arife Şan ise, daha önce hiçbir yerde çalışmadığını ifade etti. 

Çevresindeki insanlardan olumlu tepkiler geldiğini anlatan Şan, “Kendime güvendim. Herkes yapabilirsin dedi. Onlar bana güvendiği için ben daha çok kendime güvendim. Herkes yapabilir. Kendine güvendikten sonra her şey oluyor.” diye konuştu.

Kütahyalı Kadınlar, Kaynakçılıkta ‘Biz De Varız’ Dedi 4

Muhabir: Yaşar Sarı - Bünyamin Doğan