Kök hücre tedavisinde 5. seansını alan Arif’in annesi Ümmü Gülsüm Aydın, “Arif 1,5 yıl aradan sonra ilk kez çorba içti. Bir anne için bu duyguların tarifi yok. 6. seansımız için Kütahyalılardan destek bekliyoruz.” dedi.
27 Ağustos’ta Kütahya Ekspres Gazetesi ve Kütahya Ekspres Haber’de ‘Kütahyalı gencin tedavisi için 160 bin lira gerekiyor’ başlığı ile gündeme taşıdığımız Kütahyalı Arif Yılmaz için sevindirici gelişmeler yaşandı.
Vatani görevini yaparken geçirdiği kaza nedeniyle 52 gün komada kalan ve ardından Kayseri’de başlayan kök hücre tedavisi Kütahya’da sürdürülen 26 yaşındaki Arif’in hayata tutunma çabası umut veren gelişmelerle sürüyor.
SBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde kök hücre tedavisinde 5. seansını alan Arif, bu seansın ardından ilk kez yemeye ve içmeye başladı. Anne Ümmü Gülsüm Aydın, o anları Ekspres Haber’e anlattı. Arif'in tedavilerinin devam ettiğini belirten Aydın, Ekim ayında 6. seanslarını alacaklarını söyledi.
“BU DUYGULARIN TARİFİ YOK” Fizik tedavi, rehabilitasyon, destek tedavi ve kök hücre tedavisi ile çok büyük aşamalar katettiklerini aktaran Aydın, “Altıncı seansımız için yine halkımızdan destek bekliyoruz. Biz maalesef 160 bin lirayı toparlamakta çok zorlanıyoruz. Arif'in tekrar iyileşmesi, ayağa kalkması için bu tedavilere ihtiyacımız var. Arif’i bir buçuk yıl aradan sonra yavaş yavaş beslenmeye başladık. Çorba vermeye başladık. Ödül olsun diye kendisini lokantaya götürdük. Yemek yedirdik. Çarşıda gezdirdik. Bu duyguların tarifi yok. Siz gözüne bakıyorsunuz evladınızın. Ve yaptığı her hareket, onun yaptığı küçücük bir gelişme bile size çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı. DOÇ. DR. AYSUN ÖZLÜ, TEDAVİ SÜRECİNİ ANLATTIArif’in tedavisini sürdüren KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aysun Özlü, tedavi süreci ile ilgili bilgiler verdi.
Arif’in bir yıl önce merkeze geldiğini bildiren Dr. Özlü, Arif’in ilk geldiğinde gözleri farklı tarafa bakan, boynundan solunum desteği olan, midede hortumla beslenen dört ekstremitesinde birden hiç kuvveti olmayan bir hasta olduğunu hatırlattı.
Bu süreç içinde Arif’e klasik fizik tedavi yöntemleri, robot, birebir fizyoterapiyle gibi tedaviler uygulandığını vurgulayan Dr. Özlü, “Beraberinde geleneksel ve tamamlayıcılık yöntemlerinden ozon akupunkturla destekledik. Kök hücre tedavisi aldı. Nörolojik rehabilitasyon aldı. Robotla egzersizlerine hala devam ediyoruz. Konuşma terapisi aldı, yutma rehabilitasyonu uyguladık. Beraberinde solunum desteğini çektik. Artık spontan solunum yapıyor. Beraberinde midedeki hortumu çektik. Artık normal bir şekilde çiğneyerek beslenebiliyor. Hatta şimdi konuşma yetilerini de kazandı. Yavaş yavaş ses çıktıları oluştu.” diye konuştu. Fotoğrafların devamı için tıklayınız... Fotoğrafların devamı için tıklayınız... Fotoğrafların devamı için tıklayınız... Fotoğrafların devamı için tıklayınız... Fotoğrafların devamı için tıklayınız... Fotoğrafların devamı için tıklayınız... İlginizi Çekebilir...https://kutahyaekspres.com/kutahyali-gencin-tedavisi-icin-160-bin-lira-gerekiyor/