Kütahya’da sıfır atık projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çerçevede 2017’de başlayan eğitimler kapsamında 25 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi.
Kütahya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 30 Mart Uluslararası Sıfır Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlik gün boyu farklı aktivitilerle sıfır atığın önemi anlatıldı.
Öğrencilerin ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Kütahya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün bu yıl ki temasının “Moda ve Tekstilde Sıfır Atık Hedefine Doğru” olarak belirlendiğini söyledi.
Çatladan, bu kapsamda Bakanlık tarafından 81 ilde Moda ve Tekstilde Sıfır Atık konseptine uygun atölyeler ve Çevre Müfettişi etkinlikleri ile çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini dile getirdi.
“SON 8 YILDA 25 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ”
Sıfır Atık Projesinin başladığı tarihten günümüze yaklaşık 42 bin ton atığın kaynağında ayrıştırıldığını bildiren Çatladan, şunları kaydetti:
“Dönüşümle lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmiş ve ekonomiye kazandırılmıştır. Bu sayede yaklaşık 190 bin adet ağaç kurtarılmış, 320 bin metreküp su tasarrufu edilmiş ve 4 bin ton sera gazı salınımı önlenmiştir. İlimizde faaliyet gösteren firmalarda oluşan yaklaşık 1100 ton tekstil atıkları toplanarak geri dönüşüm tesislerine gönderilmiştir. Bu kapsamda, ilimizde 2017 yılından günümüze, 25 bin öğrencimize çevre eğitimi verilmiştir.”