Kütahya’da akşam saatlerinde başlayan kar etkisini sürdürüyor. Vatandaşlar karın tadını çıkarırken, ekipler ise tuzlama çalışmaları yaptı.
Meteoroloji’nin günler öncesinden uyardığı Kütahya’da beklenen kar etkisini gösterdi.
Sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak ile başlayan yağış, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı.
Özellikte iftardan sonra etkisini hissettiren kar, kısa bir sürede cadde ve sokakları beyaza bürüdü.
Kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar olduğu kadar, karın tadını çıkaran vatandaşlar da kameralara yansıdı.
KARTOPU OYNADILAR, FOTOĞRAF ÇEKTİLER
Zafer Meydanı ve Kütahya Belediyesi önünde buluşan vatandaşlar, kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.
Kar ile birlikte oluşan güzel manzara önünde vatandaşlar, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kütahya Kalesi’nde ise kar ile birlikte güzel görüntüler ortaya çıktı.
EKİPLER İŞ BAŞINDA, KAR TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR
Öte yandan kar ile birlikte ulaşımda aksamaların olmaması adına Kütahya Belediyesi ekipleri temizlik ve tuzlama çalışması yaptı.
ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE YAĞIŞLAR ETKİLİ
Karın etkili olmasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de hava durumu oldu.
Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, Kütahya’da Çarşamba (bugün) ve Perşembe günleri kar etkisini devam ettirecek.
Çarşamba (bugün) en düşük sıcaklığın sıfırın altında 3 derece olması beklenirken, en yüksek sıcaklık ise 2 derece olacak.
Perşembe günü sıcaklık sıfırın altında 5 derece tahmin edilirken, en yüksek sıcaklığın ise 3 derece olması bekleniyor.
Cuma gününden itibaren yağışlar yerini sıcak havaya bırakırken en yüksek sıcaklığın 8 derece olması bekleniyor.
HAFTA SONU SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR
Kütahya’da kar etkisini Cumartesi günü kaybederken sıcaklıklar yeniden yükseliyor.
Cumartesi günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken termometreler 13 dereceyi bulacak.
Haftanın son günü Pazar günü ise sıcaklıklar 18 dereceye kadar çıkacak.