Bünyesindeki 26 lisanslı sporcu ve okullarda eğittiği 400 öğrenciyle geleceğin kemankeşlerini yetiştiren Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Ankara’da elde ettiği Türkiye ikinciliği ile Kütahya’nın okçulukta gururu oldu.
6 yıl önce okçu sporuna gönül veren sporcuları bir araya getirmek üzere kurulan Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, bugün bünyesindeki 26 lisanslı sporcu ve 400’ü bulan sporcu eğitimleriyle yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Gül Çakır, kulübün hedeflerini, kuruluş hikayesini Ekspres Haber’e anlattı.
2017 yılında kulübün faaliyete geçtiğini belirten Çakır, 2021 yılında tescil edildikten sonra faaliyetlere hız verdiklerini aktardı.
Kulüp olarak okullarda eğitim verdiklerini kaydeden Çakır, “Bu sene boyunca dört yüz kadar öğrenciye eğitim verdik. Faaliyetlerimizde sadece ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle kalmıyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerine de faydalı olmak için üniversitede Geleneksel Diriliş Türk Okçuluk Topluluğunu kurduk. Burada da faaliyetlerimiz devam ediyor. Aynı zamanda merkezin yanında Gediz ilçemizde de öğrencilerimiz var. Bu öğrenciler iyi bir seviyeye geldikten sonra yarışma grubu oluşturduk. Bir senelik bir geçmişimiz var yarışma grubuyla ilgili.” ifadelerini kullandı.
“ANKARA’DAKİ YARIŞMAYA BİR SENEDE HAZIRLANDIK”Bir senelik çalışma sonunda Ankara’da düzenlenen yarışmaya katıldıklarını anlatan Çakır, takım olarak Türkiye ikincisi olduklarını dile getirdi.
Şu anda lisanslı 26 sporcularının olduğunu belirten Çakır, şöyle devam etti: “Kulübümüzde üç federasyon antrenörümüz ve beş altı kadar eğitmenimiz var. Çok fazla talep var. Zaten başladığımızda sayımız çok azdı antrenör olarak. İki kişi olarak başladık. Bu talebi karşılamak için antrenör kadromuzu da genişletmeye başladık. Talebi halen karşılayamıyoruz. Okullarda çok fazla ilgi var. Kütahya’da zaten dört yüz kadar öğrenciye ulaşmak da kolay olmuyor.”
“HEM ANTRENÖR HEM SPORCUYUZ”Kulüpte antrenörlük yapan kişilerin aynı zamanda sporcu da olduğunu bildiren Çakır, “Kadromuz önce sporcu olarak başlayan kişilerden oluşuyor. Ben de 2014 yılında başladım okçuluğa. 2019’a kadar zaten sporcu olarak ilerledim. Daha sonra Kütahya'ya geldiğimde antrenörlük fırsatı buldum. Diğer arkadaşlarım da aynı şekilde genç. Arkadaşlarım da genç kişiler. Onlar da aynı zamanda hem lisanslı sporcumuz hem de antrenörümüz olarak devam ediyorlar. Yarışmalarda her kategoriden o yüzden öğrencimiz var. Miniklerde, gençlerde, yıldızlarda, büyüklerde. Geniş bir kadromuz var.” diye konuştu.
“ÇOK GURURLUYUM, HEDEFİM ULUSLARARASI BAŞARI”Ankara'da düzenlenen Minikler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonasında ikinci olan takımda yer alan Eren Eşsiz, yarışmada kazandıkları başarının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.
Spora öğretmenleri sayesinde başladığını anlatan Eşsiz, “Ankara’da çok heyecanlıydım. Bizi zorlayan etkenler oldu ama pes etmedik ve başardık, çok gururluyuz. Emeklerimizin karşılığını aldık. Bu alanda uluslararası yarışmalarda şampiyonluklar hedefliyorum.” ifadelerini kullandı.