İHH Kütahya Şubesi tarafından Dünya yetimler günü dolayısıyla iftar programı gerçekleştirildi.
Kentteki bir düğün salonundaki programda yetim çocuklar ve aileleri, Vali Musa Işın ve il protokülüyle bir araya geldi.
Çocukların gönlünce eğlendiği iftar etkinliğinde Vali Işın, çocuklarla yakından ilgilendi, sohbet etti.
“YETİM ÇOCUKLARIMIZ BİZE EMANET”
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Musa Işın, Ramazan ayının sadece İslam dünyasını değil, bütün insanlığı kuşatan bir rahmet ve bereket iklimi olduğunu söyledi.
Toplumdaki en önemli emanetin ve geleceğin teminatı çocuklar olduğunu aktaran Işın, Ramazanın paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini dile getirdi.
Devlet ve millet olarak yetim çocukların yükümlülüğünü taşıdıklarını vurgulayan Işın, “Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerle yetiştirmeli, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. İnançla, ahlakla ve sevgiyle büyüyen bir nesil hem ailesine hem de milletine büyük katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.
“EN ÇOK YETİME SAHİP ÇIKAN İLİZ”
Türkiye’de nüfus oranına göre en çok yetime sahip çıkan ilin Kütahya olduğunu bildiren İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, yetim çocukların Allah’ın emaneti olduğunu ifade etti.
Yetimlere çeşitli hediyelerin verildiği programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Müftüsü İrfan Açık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, bazı daire müdürleri ve kentte bulunan yaklaşık 150 yetim ve aileleri ile davetliler katıldı.

