Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da çocuk nörolojisi uzmanı göreve başladı 

Kütahya’da sağlık alanında uzun

Kütahya’da sağlık alanında uzun zamandır ataması yapılmayan çocuk nörolojisi uzmanı ataması gerçekleştirildi. 

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Gürsel Şen göreve başladı. 

Çocuk nörolojisi hakkında bilgiler veren Şen, bölümün 0-18 yaş arası çocuklarda beyin, omurilik, kas ve sinir sistemini ilgilendiren hastalıkların teşhis ve tedavisiyle uğraşan bir bilim dalı olduğunu söyledi. 

Birimin pediatrik nöroloji veya gelişim nörolojisi olarak da bilindiğini aktaran Şen, “Konusu olan hastalıklar, ağır beyin hasarlarından, geçici felçlere, iyi veya kötü seyirli epilepsilerden basit bayılmalara, otistik şikayetlerden, davranış bozukluklarına, kas hastalıklarından sinir yaralanmalarına kadar geniş bir yelpazede yayılır. Çocuk nöroloji doktorları gereken test ve tetkikleri uyguladıktan sonra şikayetlere ve elle muayene sonucuna göre teşhis koyabilmektedir.” dedi. 

Kütahya’da çocuk nörolojisi uzmanı göreve başladı 

ÇOCUK NÖROLOJİSİ NEDİR VE MUAYENE NASIL İLERLER?

Çocuk nörolojisinin yenidoğan, bebek, çocuk ve ergenlerde beyinle ilgili sorunların teşhisi ve tedavisiyle ilgilendiğini anlatan Şen, şöyle devam etti:

“Hastaların rahatsızlıklarının ele alınmasında atılması gereken ilk adım, klinik değerlendirmedir. Öncelikle birinci ağızdan ve çocukların yakınlarından rahatsızlığın seyri ve hikayesinin dinlenir bundan sonra da çocuk muayene edilir. Bu ilk klinik izlenimler, genellikle, birçok hastalık için tanıya götüren bilgileri ortaya çıkarır. Hastaların nörolojik sorunlarının ele alınmasında akla hep bazı ileri tetkikler (MRI ve EEG gibi) gelse de klinik değerlendirmenin çok belirleyici bir rolü vardır. Zaman zaman hastaların testlerinden çıkan kimi yanıltıcı sonuçlar, hastanın rahatsızlığı ile ilgili basit klinik saptamalarla önemsiz kılınır. SMA, epilepsi, serebral palsi, mikrosefali, down sendromu gibi hastalıklar da çocuk nörolojisinin alanını ilgilendirmektedir.”