Kütahya’da 22 yıl önce böbrek yetmezliği tanısı alan ve annesinden verdiği böbreğin işlevini yitirmesiyle tekrar nakil bekleyen Yılmaz Şen, umudu ile diğer hastalara örnek oluyor. 

2002 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulan 46 yaşındaki Yılmaz Şen, 5 yıllık hemodiyalizin ardından annesinin verdiği böbrek ile sağlığına kavuştu. 

Kütahya 5 Aralık 2025 Cuma günü hava durumu
Kütahya 5 Aralık 2025 Cuma günü hava durumu
İçeriği Görüntüle

Annesinin yeniden hayat verdiği Şen, 13 yıl boyunca sağlıklı bir yaşam sürdü. 

Ancak annesinden aldığı böbrek 2020’de işlevini yitirince yeniden böbrek nakli bekleyen hastalar listesine dahil oldu.

Şu anda periton diyaliz (hastanın karnına yerleştirilen özel bir kateter) ile yaşamını idame ettiren Şen, diyaliz yöntemi sayesinde günlük aktivitelerini yapabiliyor. 

Kütahyada Annesi Ikinci Kez Umut Oldu Ama Yetmedi

“YAŞIMIN GENÇ OLMASI BENİM İÇİN AVANTAJ”

Diyalizlerin bazı yan etkileri olduğunu bildiren Şen, özellikle bağışıklık sisteminde baskılı olduğu için diğer hastalıklara açık hale gelindiğini ifade etti. 

Evinde periton diyalizi yaptığını aktaran Şen, şöyle devam etti:

“Yaş olarak biraz daha genç olduğum için dinç olarak hayatıma devam edebiliyorum. Ama bazı yaşın üstündeki hastalarda diyalize bağlı olarak çok sık komplikasyonlar gelişebiliyor. Tansiyon, şeker problemleri olabiliyor. Fiziksel aktivitelerini yerine getiremiyorlar.”

Kütahyada Annesi Ikinci Kez Umut Oldu Ama Yetmedi1

Muhabir: Yaşar Sarı