Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da 1 milyon yavru sazan suyla buluşturuldu

Kütahya’da 2023 yılı balıklandırma

Kütahya’da 2023 yılı balıklandırma programında ilçelerde dahi 1 milyonun üzerinde yavru sazan balığı su kaynaklarına salındı. Son yılda ise bu rakam 4 milyonu geçti.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde su kaynaklarına yavru sazan balığı salınımlarına devam ediyor. Bu kapsamda merkez ve ilçelerde 2023 yılı balıklandırma sezonu kapsamında yavru sazan balıklarını suyla buluşturdu.

Konuyla ilgili müdürlükten yapılan açıklamada “İlimiz yetiştiricilik ve avcılık açısından önemli, zengin su kaynaklarına sahiptir. İlimizdeki gölet ve barajlara her yıl balıklandırma programı uygulanmaktadır. 2023 yılı balıklandırma programı kapsamında; merkez, Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerimize 55 su kaynağına toplamda 1 milyon 1 bin 150 adet yavru sazan balığı ve 1 su kaynağına da 6 bin adet yavru Avrupa Yayını bırakılmıştır. Son 10 yılda yaklaşık 4 milyon 307 bin 150 (2023 dahil) adet balık iç su kaynaklarımıza kavuşturulmuştur. Balıklandırma programında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nün ürettiği pullu sazan ve Avrupa Yayını kullanılmaktadır.” denildi.

“SALINAN YAVRU BALIKLARIN KORUNMASI ÖNEMLİ”

Su kaynaklarında yapılan balıklaklandırma programının amaçlarının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “İç su stoklarının takviyesi, sürdürülebilir balıkçılık, ekolojinin korunması, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve  baskı altında  olan türlerin desteklenmesi, amaçlanmaktadır. Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz koordinasyonu ile gerçekleştirilen çalışma sonucu göletlere bırakılan yavrular mutlak suretle korunarak, en az bir kez üremelerine imkân tanınmalı, amatör balıkçılarımızın bu balıklara sahip çıkarak av yasaklarına uymaları boy yasağını ihlal etmemeleri, avlanma sırasında kullanılması yasak olan av araçlarını (Serpme, Tırıvırı, vs) kullanmamaya, olta sayısına, yasal avlanma dönemlerine, günlük avlanabilir balık adedine, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat ederek “Sürdürülebilir Su Ürünleri Avcılığı”na destek olmaları gerekmektedir.”