İslam dininin en temel şartlarından biri olan Kelime-i Şehadet, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Bu yazıda, Kelime-i Şehadet'in nasıl getirildiği, anlamı ve önemi detaylı bir şekilde ele alınacak. İşte, Kelime-i Şehadet hakkında merak edilenler:

Kelime-i Şehadet

Kelime-i Şehadet, "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir" anlamına gelir. İslam inancının temelini oluşturan bu ifade, bir Müslümanın imanını açıklar.

Kelime-i şehadet neden getirilir?

Kelime-i şehadet, İslam'ın en temel ilkelerini ifade eder. Kelime-i şehadet, bir Müslümanın Allah'a inandığını, O'nun tek ve yaratıcı olduğunu, Hz. Muhammed'in O'nun elçisi olduğunu, Hz. Muhammed'in Allah'ın mesajını insanlara ilettiğini kabul ettiğini ifade eder. Kelime-i şehadet, bir Müslümanın İslam'ın bütün emir ve yasaklarına uyacağını da ifade eder.

Kelime-i Şehadet Nasıl Getirilir?

Kelime-i Şehadet getirmek, İslam'ın beş şartından biridir. İki cümleden oluşan bu ifade şu şekildedir: "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü." Bu ifadeyi söylemek, bir kişinin İslam'a girişini simgeler.

Kelime-i şehadet Arapça yazılışı

kelime i şehadet

Kelime-i şehadet okunuşu

"Eşhedü en la ilahe illallah." "Ve eşhedü enne Muhammeden abduhü ve resulüh."

ü

Kelime-i şehadet manası, anlamı-Kelime-i şehadet Türçke meali

"Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur." "Ve yine şahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve elçisidir."

ü

Abdest Aldıktan Sonra Kelime-i Şehadet Getirmenin Sevabı Nedir?

Abdest alıp ardından Kelime-i Şehadet'i söylemek, cennetin sekiz kapısını açar. Bu sevaplı davranış, Müslümanların ibadetlerini daha anlamlı kılar.

Peygamber Efendimizin (S.A.V) Kelime-i Şehadet'ten Sonra Söylediği Söz

Peygamber Efendimiz, Kelime-i Şehadet'i söyledikten sonra Allah'a hamd eder ve O'na şükreder. Bu davranış, Müslümanların nimetlere karşı minnettarlıklarını ifade eder.

Kelime-i Şehadet Getirmenin Faydaları Nelerdir?

Kelime-i Şehadet'i söylemek, bir kişinin ismini güzel kılarken, İslam'ın emir ve yasaklarına uymayı taahhüt etmek anlamına gelir. Ayrıca, cezadan kurtulma ve Allah'ın rızasını kazanma gibi önemli faydaları vardır.

29 Kasım Cuma Kütahya hava durumu 29 Kasım Cuma Kütahya hava durumu

Kelime-i Tevhidin Faziletleri Nelerdir?

Kelime-i Tevhid, Allah'a olan inancı güçlendiren bir ifadedir. İmanın güçlenmesine katkıda bulunur ve kişiyi kazalardan koruduğuna inanılır. Bu nedenle, Kelime-i Tevhid okumanın sevabı büyük olarak kabul edilir.

La İlahe İllallah Demek Yeterli Mi?

Sadece "La ilahe illallah" demek yeterli değildir. Aynı zamanda, Hz. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna dair şehadet etmek de önemlidir.

İslam'ın Şartları Kaçtır, İslam'ın şartı nedir, hangileri?

İslam dininin esasını oluşturan 5 temel husus vardır. Bunlar küçük, büyük yaş fark etmeksizin herkes tarafından muhakkak yerine getirilmelidir. Kayıtsız şartsız Allah'ın varlığına ve birliğine boyun eğenler İslam'ın tüm şartlarını yerine getirmelidir. İşte İslam'ın Şartları ve Anlamları.

1 - İslam'ın şartı Kelime-i Şehadet getirmek

Kelime-i Şehadet, İslam dininin en temel şartıdır. Kelime-i Şehadet getirmeyen bir kimse Müslüman olamaz. İslam dini böyle buyurmuştur. Kelime-i Şehadet: "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" demektir. "Sahitlik ederim ki Allah'tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve rasûlüdür'' anlamına gelir.

2 - İslam'ın şartı namaz kılmak

İslam'ın ikinci şartı olan namaz kılmak en önemli ibadetlerin de başında yer alır. Müslüman kişilere farz olarak buyurulan beş vakit namaz ibadeti de mutlaka yerine getirilmelidir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazını herkes tarafından kılınmalıdır. Bu namazların dışında farz olan Cuma namazı da bulunur.

3 - İslam'ın şartı oruç tutmak

İslam dininin temelini oluşturan beş şarttan bir tanesi de oruç tutmaktır. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Ramazan ayında oruç tutulur. Müslüman âlemi tarafından on bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı çok mühim bir yere sahiptir. Birlik, beraberlik ve mağfiret ayı oruç tutmanın yanı sıra dualar, ibadetler ve zikirler ile geçirilir. Bu ay en verimli şekilde değerlendirilir.

4- İslam'ın şartı zekât vermek

İslam'ın dördüncü şartı ise zekât vermektir. Zekât, sahip olunan mal ve paranın kırkta birinin her yıl sadaka olarak dağıtılmasıdır. Zekâtın farz olması için şartlar; malların nisaba ulaşması yanında nâmî (üreyici/artıcı) olması, sahip olunduğu andan itibaren üzerinden bir yıl geçmesi, bir yıllık borcundan ve aslî ihtiyaçlardan fazla olmasıdır. Zekâtın verileceği kimseler Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiştir. Bunlar; fakirler, miskinler, zekât toplamakla görevlendirilen memurlar, müellefe-i kulûb adı verilen kalpleri İslam'a ısındırılmak istenen kimseler, esaretten kurtulacaklar, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış olanlardır.

5 - İslam'ın şartı hacca gitmek

Hacca gitmek, İslam'ın beşinci ve son şartıdır. Maddi ve fiziki imkânı olan kişinin usulüne uygun şekilde kutsal toprakları ziyaret ederek hac vazifesini yerine getirmesi gerekir. Bu kutsal vazife ile Müslümanların birlik ve beraberliğini, ırk, cinsiyet, dil, ülke ve kültür ayrımı yapmadan kardeşlik ve eşitliğin önemini ortaya çıkarır.

ü

Muhabir: Nurcan Günay