Genel sağlık sigortasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi Genel sağlık sigortasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

Cem Oğuz lojistik sektörünün geçen yıla ilk iki aydaki zorlu hava koşullarıyla başladığını anımsatarak, 2022 genelinde hizmet üretim maliyetlerinde ve yakıt giderlerinde ciddi artışlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Kargo sektörünün 2022'de neler yaptığına değinen Oğuz, "Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Kovid-19 ile birlikte taşınan kargo değişmiş daha çok küçük ebatlı paketler taşımaya başlamıştık. 2022 yılı ile kargo taşımacılığında tekrar 2019'a ve öncesine dönmeye başladık. Taşıdığımız adetler belki çok istenilen seviyede artmadı ancak hacimsel anlamda ciddi artışlar oldu. Özellikle geçen yılın son çeyreğinde tüm kargo sektörünü zorlayan hacimsel artışlar yaşandı." diye konuştu.

Kargo sektörünün 2023'e çok güzel başladığını kaydeden Oğuz, "Sektörün bu yıl yüzde 15-20 aralığında büyümesini bekliyoruz. Biz de tüm hazırlıklarımızı bu yönde yaptık. Kargo sektöründe günlük 4-4,5 milyonluk paket hareketi olduğunu tahmin ediyoruz. Yılda 280-300 iş gününde bu hareketlilik görülüyor. Sürat Kargo olarak bizim geçen yıl 85 milyonun üzerinde paket hareketimiz oldu. Bu sene içerisinde söz konusu rakamı 130 milyon bandına yükseltmeyi hedefliyoruz." yorumunu yaptı.

"2023'ü yatırım yılı ilan ettik"

Cem Oğuz, 2022'yi planlama yılı olarak geçirdiklerini, 2023'ü ise "yatırım yılı" olarak belirlediklerini ifade ederek, sadece iş gücüne değil; aktarma merkezleri, teknoloji donanım ve yazılım, AR-GE, kamyon, tır, panelvan, otomatik paket ayrıştırıcı (sorter) sistemleri gibi alanlara da yatırım yapacaklarını söyledi.

Sürat Kargo'nun bu yıl en az 150 milyon liralık yatırım yapacağını dile getiren Oğuz, sayısı 25'e ulaşan aktarma merkezlerinde tam otomasyon sistemler gibi teknoloji yatırımları hayata geçireceklerini anlattı.

ü

Muhabir: