Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Işık: “Kimseyi mağdur etmeden bir eser kazandırmak istiyoruz”

Ulu Cami İş Merkezi

Ulu Cami İş Merkezi esnafıyla Kütahya Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Işık, “Hepimizin özlemi, oraya ve sizlere yakışan, sizleri mağdur etmeyecek çok güzel bir eser kazandırmak. Burası sadece iş merkezi değil, bunun arkasında Ulu Cami gibi ecdat yadigârı, asırlarca bu şehre değer katmış bir eserin önünün temizlenmesi ve açığa çıkartılmasıdır” dedi.

Ulu Cami İş Merkezi esnafı, Kütahya Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı Alim Işık ile bir araya geldi. Işık, Ulu Cami İş Merkezi’ne alternatif olarak düşünülen ve yapımına başlanan 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı ile ilgili esnafları bilgilendirdi. 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili başından bu yana yaşanan süreci esnaflara aktaran Işık, “Alternatif bir iş merkezi yapmamız halinde sizlerle görüşeceğimizi söylemiştik. Hatta o zaman arkadaşlarımız buranın yıkım kararının olmadığını dolayısıyla orada bizim düşüncemizin ne olduğunu sorduklarında yıkım kararının geçerli olduğu, mahkeme başvurusu sonucunda başvurunun reddedilmesi nedeniyle projenin bizden önceki dönemde onaylanmış imar planı haliyle yıkım kararının geçerli olduğunu söyledik. Kendilerine de ben aynen şöyle söyledim; Önceliklerimiz arasında yok, daha sonra günü geldiğinde görüşürüz ama biz orayı yıkacağız dedim. Sonra zaman içerisinde kimseyi ekmeğinden etmemek ve şehri huzurlu bir şehre dönüştürmek için her alanda olduğu gibi bu alanda da çok çalıştık. Önce, 30 Ağustos İlkokulu’nun bulunduğu bu alanın belediyemize geçmesiyle ilgili girişimlerde bulunduk. Yaklaşık bir buçuk iki yıl süre gerekli görüşmeleri yaptık. Özel İdareyle buradaki yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alana karşılık Yeşilay Spor Tesislerinin bulunduğu bölgedeki yaklaşık 14 bin metrekare belediyeye ait yeri verdik, takası gerçekleştirdik. Burası belediyenin mülküne dönüştükten sonra da proje çizdik. Yüce Rabbimin izni ve desteğiyle, siz değerli hemşehrilerim, Kütahyalı büyüklerimizin duasıyla bizim her işimizde Rabbim önümüzü açtı ve hallettik” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL BİR PROJEYİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı’nın detaylarıyla ilgili esnafları bilgilendiren Işık, şöyle devam etti: “Şu anda 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı’nda imalatlar başladı. Altta iki kartlık otopark yapılıyor. İş merkezinin yan tarafında 12 tane ayakkabıcı dükkanımız olacak ve üzeri yeşil alan olacak. Proje kapsamında toplam 53 iş yerimiz var. Yanılmıyorsam 36’sı şu anda Ulu Cami İş Merkezimizin içerisindeki sizlere ait, diğerlerini de Belediyemiz kiralama veya satma yoluyla değerlendirecek. Şu anda Ulu Cami İş Merkezi’nde hangi katta, hangi cephede, kaç metrekare iş yeriniz varsa mümkün olduğunca aynı şekilde olacak biçimde bir planlamayla hepinize yerlerinizi ayırdık. Burada yeni yapılan iş yerlerimizle halen sizin içerisinde bulunduğunuz iş yerlerinizin SPK lisanslı yetkili firma tarafından değerlemesini yaptırıyoruz. Ona göre bir rakam çıkacak ve sizlerle uzlaşacağız. Mümkün olduğunca birbirine yakın olacağını tahmin ediyorum ama aşağı ya da yukarı fark olduğunda da onu bir şekilde makul bir süre içerisinde karşılıklı hallederek inşallah sizleri buraya taşıdıktan sonra ki yıl sonu itibariyle buranın teslimini hedefliyoruz. Belki bir ya da iki ay bu yağışlardan dolayı ve temeldeki beklenmedik problemden dolayı gecikebilir. Sizleri taşıdıktan sonra da Ulu Cami İş Merkezi’ni yıkacağız.”

“BURASI SADECE İŞ MERKEZİ DEĞİL”

“Burası sadece iş merkezi değil, bunun arkasında Ulu Cami gibi ecdat yadigârı, asırlarca bu şehre değer katmış bir eserin önünün temizlenmesi ve açığa çıkartılmasıdır” diyen Işık, “4 yılı geride bıraktık. Hiçbir hemşehrimin taşınmazına, elindeki dükkanına, binasına veya arsasına onların rızası olmadan müdahale etmedik. Kanal Kütahya projesi dahil olmak üzere. Yaklaşık 300 dönüme yakın alanın ilk etabındaki 125 bin metrekarelik bölümünü tamamen rızayla hallettik. Vermek istemeyenlere saygı duyduk, kamulaştırma için değer tespit davası açtık, bizim verdiğimiz para örneğin 300 liraysa hakimler 200 lira belirledi. Ondan sonra vermeyeceğim diyenler de kendileri gelip rızalarıyla, bazılarıyla takas bazılarıyla para karşılığında çözdük. Burayı da inşallah çözeceğiz. Herkes dükkân almak istemeyebilir. Onun için bireysel olarak tek tek görüşelim istiyoruz. Hepimizin özlemi oraya ve sizlere yakışan, sizleri mağdur etmeyecek çok güzel bir eser kazandırmak. Burası sadece iş merkezi değil, bunun arkasında Ulu Cami gibi ecdat yadigârı, asırlarca bu şehre değer katmış bir eserin önünün temizlenmesi ve açığa çıkartılmasıdır” diye konuştu. BELEDİYE BASIN