Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gölbaşı’ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler, hem yolcu hem de yük taşımacılığını etkileyen ciddi hasarlara yol açmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar hızla ilerliyor. Gölbaşı ilçesinde rayların onarımı yüzde 95 oranında tamamlanırken, tarihi Gölbaşı Tren İstasyonu ve ek binalarında da restorasyon çalışmaları devam ediyor.

TAŞIMACILIK MAYIS'TA BAŞLAYACAK

Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, çalışmaların ilerleyişiyle ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki demir yolunun yeniden faaliyete geçmesiyle taşımacılığın eski hızına kavuşacağını belirtti. Seyhan, “Bölge, özellikle maden ve yük taşımacılığı açısından büyük bir öneme sahip. Ayrıca Gölbaşı Tren İstasyonu, ilçemizin tarihi gelişiminde önemli bir rol oynamıştır” dedi. İstasyonun restore edilmesi ve rayların tamir edilmesinin ardından, Mayıs ayı sonu itibarıyla yük ve yolcu taşımacılığının yeniden başlayacağı açıklandı.

Kütahya’da konut satışlarında gerileme başladı Kütahya’da konut satışlarında gerileme başladı

Bu onarım süreci, sadece bölge ekonomisini canlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda tarihî öneme sahip Gölbaşı İstasyonu’nun da yeniden hayat bulmasını sağlayacak.

Kaynak: AA