Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı kötü niyetli kişilerin 'Aile ve Gençlik Bankası' adı altında sahte internet sayfaları kullanarak evlilik kredisi vaadiyle insanları yönlendirdiği belirtildi.
Açıklamada, resmi kurumların ve Bakanlığın dışında kaynağı belirsiz ve doğruluğu teyit edilmemiş sahte internet sitelerine güvenilmemesi gerektiği vurgulandı. Vatandaşlar, bu tür sahte internet sayfalarına itibar etmemeleri konusunda uyarıldı.
Ayrıca, sahte internet sayfaları aracılığıyla vatandaşları dolandırmaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı kamuoyuna duyuruldu.
ÖNEMLİ DUYURU ❗
Bazı art niyetli kişilerin Aile ve Gençlik Bankası adı altında, vatandaşlarımıza "evlilik kredisi" vaadiyle aşağıdaki sahte internet sayfaları üzerinden yönlendirme yapıp para topladığı görülmüştür.
Vatandaşlarımızın, Bakanlığımızın ve yetkili diğer resmi… pic.twitter.com/ZGqijtSGdW — T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (@tcailesosyal) November 6, 2023
48 AY VADELİ
Bilgilendirme açıklamasının yanı sıra, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili bilgi verildi. Bu düzenlemeye göre, evlenmeyi planlayan gençlere iki yıl geri ödemesiz kredi verilmesini içermektedir. Kredi, 48 ay vadeli olarak sunulacaktır.