Bir türlü çözüme ulaşmayan mide, bağırsak veya cilt hastalıklarında fonksiyonel tıpın sıklıkla başvurduğu yöntemlerden olan eliminasyon diyeti sağlıklı yaşamın anahtarı olarak görülüyor.

Uygulanmasının zorluğuyla bilinen eliminasyon diyeti uzmanların sıklıkla önermesiyle tanınmaya başladı. İsim kökü elemekten gelir. Diyetin uygulanış biçimi de bu şekildedir.

İki aşamalı bu diyetin ilk aşamasının vücutta intolerans ihtimali yüksek besinlerin tüketimini bir süre bırakarak bağırsakları temizleyip ikinci aşamaya hazırlamak olduğunu belirten uzmanlar ikinci aşamayı da yavaş yavaş o gıdaları tekrar vücuda tanıtarak vücudu yoran besinlere karşı tedbir almak olarak adlandırıyor.

Bazı rahatsızlıklar için kişiye özel kısıtlamalarının da olduğu vurgulanıyor. Diyet, belli bir süre türlü besinleri ciddi anlamda kısıtlayacağı için bilirkişi desteği olmadan yapılmaması öneriliyor.

Böbrek taşı çocuklarda da görülebiliyor Böbrek taşı çocuklarda da görülebiliyor

İlk olarak beslenme planından tamamen şeker ve tatlandırıcı içeren besinleri çıkarmak gerektiği söylenirken, glüten içeren tahıllar, süt ve süt ürünleri, yumurta, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etler, mısır, kabuklu deniz mahsulleri ve alkol de beslenme planımızda yer almaması gereken besinlerden.

Kısıtlama sonrası kalitesi artmış bir hayat vaadinde bulunan doktorlar son zamanların gözdesi durumunda.

Muhabir: Nurcan Günay