DPÜ bütçe dışı gelirlerinde büyük bir artış yaşandı.  Bu gelirlerin 2019 yılında yıllık bütçeye oranı yüzde 13,67 iken 2022 yılında yüzde 27,52’ye ulaştı.

MEB, ilkokul birinci sınıf öğrencileri için etkinlik fasikülleri hazırladı MEB, ilkokul birinci sınıf öğrencileri için etkinlik fasikülleri hazırladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ortaya koyduğu projeler ve bilimsel çalışmalar sayesinde merkezi bütçe dışı gelirlerini önemli bir oranda arttırdı. Konuyla ilgili Rektörlükten yazılı açıklamada geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yükseköğretim Kurulu ve ilgili kuruluşların bütçesi, özel bütçeli idareler kapsamında değerlendirilmekte ve ülkemizdeki devlet üniversitelerinin gelir kaynaklarının en önemli bölümünü hazine yardımları oluşturmaktadır. Hazine yardımlarının dışında kalan ve önemli ölçüde yönetimin gayretlerine de bağlı olan öz gelirler, eğitim-öğretim, yatırım, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önemli katkılar sağlamaktadır.”

DPÜ öz gelirlerini artırdı “Gelirler bilimsel etkinliklere, eğitim ve öğretime yönlendiriliyor”

İstatistiklere bakıldığında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öz gelirlerinde önemli artışlar gerçekleşmiştir. Bu gelirlerin 2019 yılında yıllık bütçeye oranı yüzde 13,67 iken 2020 yılında yüzde 14,7’ye, 2021 yılında yüzde 18’e ve 2022 yılında yüzde 27,52’ye ulaşmıştır.

Bu oranlara en fazla katkı sağlayan ilk beş öz gelir türü ikinci öğretimden elde edilen gelirler, yaz okulu gelirleri, diğer hizmet gelirleri, tanımlanmamış diğer çeşitli gelirler ve öğrenci katkı payı telafi giderleri oluşturmaktadır.

Bu gelirlerin büyük bir kısmı bilimsel etkinliklere, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine ayrılmış olup üniversitemizin ulusal ve uluslararası akademik değerlendirmelerdeki sıralamasını yükseltmekte ve buna ilave olarak GreenMetric, ulaşılabilirlik gibi derecelendirmelere de katkıda bulunmaktadır. Öz gelirlerimizi daha da arttırarak kendi ayakları üzerinde duran bir üniversite inşa etmek için çaba sarf edeceğiz.”

Muhabir: Talha Ünver