Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ChatGPT programlama sorularında yetersiz kaldı

Yeni bir araştırmaya göre

Yeni bir araştırmaya göre ChatGPT, programlama sorularını cevaplamada beklenenin altında performans sergiliyor. İşte detaylar…

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, kullanıcılar arasında popüler hale gelmeye devam ediyor.

Özellikle öğrenciler ve çalışanlar, işlerinde veya ödevlerinde hız kazanmak amacıyla bu tür yapay zeka sohbet botlarından faydalanıyor. Ancak, yapılan son araştırmalar ChatGPT’nin bilgisayar programlama sorularına verdiği yanıtların güvenilir olmadığını gösteriyor.

ChatGPT Programlama Sorularında Yetersiz Kalıyor

Purdue Üniversitesi tarafından yürütülen ve Hawaii’deki Bilgisayar-İnsan Etkileşimi Konferansı’nda sunulan araştırmada, Stack Overflow’dan alınan 517 programlama sorusuna ChatGPT’nin verdiği yanıtlar incelendi.

Sonuçlar, ChatGPT’nin programlama sorularının yüzde 52’sine yanlış yanıtlar verdiğini ortaya koydu. Ayrıca, yanıtların yüzde 77’sinin gereksiz yere uzun olduğu belirlendi. Buna rağmen, katılımcılar dilin iyi ifade edilmiş olması ve kapsamlı yanıtlar sunması nedeniyle yüzde 35 oranında ChatGPT’nin yanıtlarını tercih etti.

ChatGPT, ses ve görüntü yeteneklerini kullanıma sunuyor

Programcılar ChatGPT’nin Hatalarını Fark Edemedi

Araştırmaya katılan programcılar, ChatGPT’nin verdiği yanlış bilgileri yüzde 39 oranında gözden kaçırdı. Bu durum, ChatGPT’nin doğru görünen ancak hatalı olabilecek yanıtlarının risklerini gözler önüne serdi.

Araştırma, ChatGPT gibi araçları kullanan kişilerin sıkça karşılaştığı sorunların bilimsel verilerle desteklenmesini sağladı.

Büyük Teknoloji Şirketleri ve Sohbet Botları

Meta, Microsoft ve Google gibi büyük teknoloji şirketleri, en güvenilir sohbet botlarını kullanıcılarına sunmak için milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu şirketler, internetle olan ilişkimizi farklı bir boyuta taşıma potansiyeline sahip yeni bir alanı ele geçirme yarışında. Ancak, aşılması gereken birçok sorun bulunuyor.

Bu sorunların başında ise ChatGPT gibi botların sadece programlama alanında değil, genel olarak birçok soruya yanıt verirken başarısız olmaları geliyor.

Örneğin, Google’un yapay zeka destekli yeni arama motorunun, genellikle güvenilmez veya mizah amaçlı kaynaklardan aldığı bilgileri doğru bilgi olarak sunduğu gözlemlendi.