Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine karne yerine "gelişim raporu" uygulamasına geçiyor. Bu yenilik, öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal-duygusal öğrenme becerilerini de değerlendirecek.

YENİ MÜFREDATLA "SÜREÇ ODAKLI ÖLÇME" DÖNEMİ BAŞLIYOR

Bakanlık, beceri temelli yeni öğretim programlarıyla birlikte, "sonuç odaklı ölçme" yerine "süreç odaklı ölçme" anlayışını benimsemiş durumda. Yeni müfredat, öğrencilerin sadece öğrenme çıktılarıyla değil, aynı zamanda eğitim sürecindeki gelişimleriyle de değerlendirilmelerini sağlıyor. Bu bağlamda, karne yerine her öğrencinin gelişimiyle ilgili daha kapsamlı bilgi sunan "gelişim raporu" oluşturulacak.

Kütahya’da üniversite öğrencileri, Vali Işın’dan destek istedi Kütahya’da üniversite öğrencileri, Vali Işın’dan destek istedi

ÖĞRENCİNİN TAM GELİŞİMİ TAKİP EDİLECEK

Bu raporlar, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal ve fiziksel gelişimlerini bir bütün olarak ele alacak. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde yer alan sosyal-duygusal beceriler de raporlarda yer alacak. Bu sayede öğrencinin yalnızca akademik bilgisi değil, kişisel ve sosyal becerileri de değerlendirilecek.

VELİLERE SOMUT ÖNERİLER SUNULACAK

Gelişim raporları, velilere öğrencinin kaydettiği ilerlemeler hakkında rehberlik sağlarken, aynı zamanda öğrencilerin gelişim süreçlerine yönelik somut öneriler sunacak. Bu sayede öğretmenler ve veliler, öğrencilerin gelişimini daha etkin bir şekilde takip edebilecekler.

İLK GELİŞİM RAPORU 17 OCAK'TA VERİLECEK

İlk kez 17 Ocak 2025’te başlayacak yarıyıl tatilinde verilecek olan gelişim raporları, "e-okul" sistemi üzerinden öğrenci ve velilerin erişimine sunulacak. Raporlar, sade ve anlaşılır bir formatta hazırlanacak, böylece velilerin raporları kolaylıkla anlaması sağlanacak.

Kaynak: AA