Kütahya Adalet Sarayı açılış törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada yaptığı konuşmada, “Kütahya ecdat yadigarı ve milli iradenin yanında olan bir şehir. Hangi hizmeti yapsak az.” dedi.
Kütahya Adalet Sarayı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katıldığı törenle açıldı.
Vali Musa Işın ve il protokolünün katıldığı programa kentin iş dünyası da yoğun ilgi gösterdi.
Açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kütahya’nın ecdat yadigarı olduğunu söyledi.
Kütahya’nın tarihi ve kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Tunç, Milli Mücadele’nin sembol şehirlerinden olduğun dile getirdi.
Kütahya’nın her zaman milli iraden yana tavır olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:
“Kütahya'ya her şey yakışır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a her seçimde yüzde 70’in üzerinde destek verdiği bir şehirdir. Biz Kütahya'ya, Kütahyalı hemşehrilerimize şükran borçluyuz. Kütahya için ne yapsak azdır. Bugün Adalet sarayının açılışını gerçekleştiriyoruz. Daha önce birçok eser kazandırdığımız gibi yine eserler kazandırmaya devam edeceğiz.”
“EK BİR ADLİYE BİNASI İLE TÜM BİRİMLER BURADA OLACAK”
Kütahya Adalet Sarayı’nın kent için önemli bir yatırım olduğunu aktaran Vali Musa Işın, bazı birimlerin burada yer yetersizliği nedeniyle hizmet veremeyeceğini söyledi.
Bu nedenle Adalet Sarayı’nın bulunduğu alanın genişlemeye müsait olduğunu belirten Işın, “İnşallah direktiflerinizle eğer burada genişleme söz konusu olursa hukuk mahkemelerinin oraya taşıma imkanımız olacaktır. Dolayısıyla burası tamamen bir külliye halinde meydana gelecektir.” diye konuştu.
“ADALET SAYARIMIZ ZİHNİ DÖNÜŞÜMÜN SEMBOLÜ”
Adaletin temelin mülkü olduğunu ve bunun da sağlam kurumlarla, güçlü yapılarla mümkün olduğunu anlatan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, bu amaçla Kütahya Adalet Sarayı'nın bu vizyonunun somut bir nişanesi olduğunu kaydetti.
Güçlü Türkiye için güçlü yargı parolasıyla yola çıktıklarını bildiren Biçer, “Adalet Sarayımız sadece fiziki değil aynı zamanda bir zihni dönüşümün millet merkezi devlet anlayışının da sembolüdür.” dedi.
“KÜTAHYA’NIN TARİHİ VE MİMARİ DOKUSUNA UYGUN YAPILDI”
Kütahya Adalet Sarayı’nın kentin tarihi ve mimari dokusuna uygun olarak inşa edildiğini belirten Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, adalet sarayı hakkında bilgiler verdi.
Adalet sarayının 23 bin 648 metrekare kapalı alana sahip olduğunu aktaran Uzun, şöyle devam etti:
“Binamızda 62 adet hakim ve cumhuriyet savcısı odası, 20 adet hakim ve cumhuriyet savcısı yardımcısı odası, 46 adet kalem odası, 16 adet duruşma salonu, altı adet baro odası, üç adet adli tıp şube müdürlüğü odası, adli görüşme odası, adli gözlem odası, çocuk görüşme odası, iki adet özel ifade alma odası, dört adet müfettiş odası, izleme kurulu odası, sekiz adet adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğü odası, postane şubesi, üç adet mescit ve yemekhane bulunmaktadır.”