Gaziantep’te yaşayan 25 yaşındaki ressam Ferhat Gümüş, eskiyen halı ve perdelerin üzerine yaptığı resimlerle hem geçimini sağlıyor hem de geri dönüşüme katkıda bulunuyor. Yaklaşık 14 yıldır resim yapan Gümüş, 3 yıl önce Tarihi Bey Mahallesi’nde kendi atölyesini kurdu ve çalışmalarını burada sürdürüyor.
Genç ressam, eski halı ve perdelerin üzerine yağlı boya ve karakalem kullanarak çeşitli resimler yapıyor ve eserlerini satışa sunuyor. Atıl eşyaları sanata dönüştürerek hem görsel bir şölen yaratıyor hem de değer kazandırıyor.
HİKAYESİ OLAN İNSANLARI TUVALE TAŞIYOR
Ferhat Gümüş, özellikle eski perde ve halıların üzerine hikayesi olan insanları çizmekten büyük keyif aldığını söyledi. “Unutulmaya yüz tutan eski halı ve perdeleri tekrar gün yüzüne çıkarmak istiyordum. Çevremden temin ettiğim eşyalar üzerinde insanların hikayelerini resmediyorum” dedi.
Gümüş, eserlerinin hem atölyesinde hem de sosyal medya üzerinden talep gördüğünü belirtti. “Yıllanmış halı ve perdeler birçok hikaye barındırır. Ben onların sesi olmayı tercih ettim. 10 yaşında başladığım bu yolculuğa bir iz bırakmak, tarih ve zamanı tutmak benim için önemli” ifadelerini kullandı.
RESİM ÇİZMEK HUZUR VERİYOR
Ressam, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen taleplerle eserlerini çoğaltıyor ve sanatını yaymaya çalışıyor. “Müşterilerden olumlu geri dönüşler alıyorum. İnsanların eskimiş eşyalarındaki hikayeleri ölümsüz kılmaya çalışıyorum. Resim çizmek bana huzur veriyor” dedi.
Ferhat Gümüş’ün çalışmaları, eski ve atıl eşyaları sanata dönüştürmenin yanı sıra geri dönüşüm bilincine de katkı sağlıyor. Gaziantep’te ve diğer şehirlerdeki sanatseverler, onun eserleri sayesinde hem kültürel hem de estetik bir deneyim yaşıyor.






