Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Tunç: 9. Yargı Paketi çalışmaları devam ediyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi’ne ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Tunç, “Seçim sonrası Meclis’imizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız.” ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, Ankara Hakimevi’nde basın kuruluşlarının temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, basının demokrasinin yanında durduğunu ve hukuk devletinin güçlenmesinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Basının, kamunun doğru bilgilendirilmesi ve denetimi konusunda önemli bir görevi olduğunu belirtti.

Adaletin tarafsız ve bağımsız bir yargıyla mümkün olduğunu dile getiren Tunç, mevcut mevzuatın iyileştirilmesi için önemli reformlara imza atıldığını ifade etti.

Türkiye’nin 2009’dan itibaren planlı bir reform stratejisi izlediğini ve son Yargı Reformu Stratejisi Belgesi kapsamında 8 yargı paketinin yasalaştığını hatırlattı.

 

8.Yargı Paketi’nde önemli düzenlemelerin gerçekleştirildiğini belirten Tunç, şunları kaydetti:

9. Yargı Paketi’mizin hazırlıkları devam ediyor. Meclis’in takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu’yla ilgili, cezasızlık algısıyla ilgili bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var. Bununla ilgili taslak çalışmalarımızı milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Meclis açıldığında, seçim sonrası Meclis’imizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız.

 

“İnşallah Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında yeni anayasayı da bu ülkeye yapmak nasip olur”

Adalet Bakanı Tunç, Anayasa’da da reform niteliğinde değişiklikler yapıldığını, hak arama hürriyetine ilişkin önemli düzenlemeler getirildiğini belirtti.

Anayasa’da yapılan değişikliklerin darbeci, vesayetçi ruhu tam anlamıyla kaldırmadığını dile getiren Tunç, “Bu değişiklikler, yeknesaklığı bozdu. Bu bozukluk devletin kurumları, yargı kurumları arasında görüş farklılıklarına, bazı olaylarda farklı sonuçlara varmalarına neden olabiliyor. O nedenle yeknesaklığın ortadan kaldırılması hem darbeci ve vesayetçi ruhun tamamen terk edilmiş olması ve Anayasa’mızın darbeciler tarafından yazılmış olması bile yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunun açık göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

 

Herkesin “yeni bir anayasaya mutlaka ihtiyaç vardır” görüşünü paylaştığını aktaran Tunç, “O zaman milletimize olan bu borcumuz, parlamentoda bu uzlaşma ile inşallah gerçekleşir ve Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında yeni anayasayı da bu ülkeye yapmak nasip olur.” dedi.

KAYNAK:AA