"1915 Olaylarını Anlamak: Türkler ve Ermeniler" kitabının yazarı Palabıyık, 1915 Olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının uluslararası siyasi yansımaları ve hukuki boyutunu değerlendirdi.
"Hukuki değil siyasi metinlerdir ve hukuken hiçbir geçerliliği yoktur"Palabıyık, Avrupa Parlamentosundan geçen sözde soykırım tasarısının ardından Türkiye'nin 1999'da adaylık statüsü kazanmasına itiraz eden Ermeni asıllı Fransa vatandaşları Gregoire Krikorian ve eşi Suzanne Krikorian'ın, Avrupa Parlamentosu aleyhine dava açtığını hatırlatarak bu davanın Avrupa Adalet Divanı'nın ilk derece mahkemesinde görüldüğünü kaydetti.
Mahkeme kararının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Palabıyık, bu kararın sadece Avrupa Parlamentosuna değil, tasarıyı kabul eden ülkelerin parlamento kararlarına da uyarlanabileceğini aktararak şu ifadeleri kullandı:
"Diyor ki mahkeme, 'Parlamento kararı hukuki değil siyasi bir metindir.' Dolayısıyla herhangi bir hukuki sonuç doğuramaz. Bu kararlar istenildiği anda değiştirilebilir veya tamamen ortadan kaldırılabilir. Dolayısıyla 'Siyasi kararlarla hukuki bir işlem yapılamaz' diye Avrupa Parlamentosunu haklı, Krikorianları haksız buluyor bu mahkeme. Buradan şu sonucu çıkarıyoruz; parlamento kararları hukuki değil siyasi metinlerdir ve hukuken hiçbir geçerliliği yoktur."