Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıldönümü ve Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı Atatürk Anıtı’na Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenginin sunulmasıyla başladı. Müdürlük adına çelengin Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ercan Şirin’in sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak program sona erdi.
PROGRAM DUMLUPINAR SPOR SALONUNDA DEVAM ETTİDumlupınar Spor Salonu’nda devam eden kutlama töreninin açılış konuşmasını Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ercan Şirin yaptı. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkmasının 104. yıl dönümünün kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Meselenin memleket olması halinde Türk milletinin hep 19 yaşında olduğunu aktaran Şirin, kutlamaların ilk olarak 1926 yılında Gazi Günü adıyla kutlandığını belirtti. Bugünün sadece Atatürk’ü anmak için değil anlamak adına düzenlendiğini anlatan Şirin, “Anlamamız için Atatürk'ün bizlere hitap ettiği çok sözü bulunmaktadır. Bunların başında Atatürk'ün hitabı gelmektedir. Atatürk’ün çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar evvel haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da özgürlüklerini kaybetmeye mahkumdurlar. Sevgili gençler Atatürk'ün bu sözünü anlamaya çalışalım. Bizlere ne diyor? Daha fazla çalışın diyor. Çalışmaya ve üretmeye devam edin diyor. Aksi takdirde ilk olarak haysiyetimizi, akabinde hürriyetimizi kaybetmeye mahkum olacağımızı da özetliyor. Atatürk'ün bu sözleri doğrultusunda kendimiz ve vatanımızın geleceği için hedefler koyup bu hedeflere ulaşmak için çok daha fazla çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.
“TÜM KURUMLARIMIZ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE GENÇLİK FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜYOR"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençliğin 13-29 yaş grubu olarak kabul ettiğini bildiren Şirin, Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bakanlıklar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, spor kulüplerinin el ele vererek görsel sanatlar, el sanatları, diksiyon, müzik, yazılım ve benzeri birçok alanda sosyal, kültürel, sanatsal, teknolojik çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti. Gençlik faaliyetlerinin eğitim ve öğretiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu hatırlatan Şirin, şöyle devam etti: “Spor dönemi aslında herkes tarafından bilinmektedir. Sporun fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal, kültürel, daha birçok faydası herkes tarafından dillendirilmektedir. Ancak spor denince. Gelmektedir. Kazanmak ve kaybetmek düşünülmektedir. Elbette başarı elde etmek derdimizi, kulübümüzü, okulumuzu, ilimizi hatta ülkemizi temsil etmek gerçekten çok değerlidir. Yaşam boyu spor faaliyetleridir. Halbuki sporun bir yaşam tarzı olarak düzenli bir şekilde hayatımızın içinde olması yaşam boyu sporun yaşam kalitesini ve verimini arttırması, kişisel gelişime katkı sağlaması, bireylerin sosyalleştirilmesi, öz güven ve saygının kazandırması, kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılıklardan uzaklaştırılması, vücut direncini arttırarak hastalıklardan karşının korunması, kilo kontrolü ve fiziksel katkı sağlamasını kesinlikle unutmamalıyız. Bu yüzden ki spor herkes içindir.”
SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ HALK OYUNLARI VE SPORCULAR GÖSTERİLERİNİ SUNDU19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen sportif yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Vekili Mustafa Güney, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Alim Işık tarafından verildi. Halk oyunları ekibinin folklor gösterisi büyük beğeni toplarken, spor branş temsilciliklerinin gösterileri katılımcılardan alkış aldı.