Kütahya’da TR33 Bölgesi Evsel ve Sanayi Tipi Doğalgaz Sayacı Kalibrasyon Merkezi (TR33-ESKAM) Projesi imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan proje için imzalar Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser tarafından atıldı.
İLK AŞAMADA KÜTAHYA, ISPARTA VE BURDUR’A HİZMET VERECEK
Kütahya’yı doğalgaz sayaçlarının test ve kalibrasyon işlemlerinde bölgesel bir merkez haline getirmeyi hedefleyen proje için toplam 29 milyon 484 bin lira bütçe ayrıldı.
Proje kapsamında, Kütahya OSB’de 500 metrekare kapalı alanda evsel, ticari ve sanayi tipi doğalgaz sayaçlarının test ve kalibrasyon işlemlerine yönelik teknik altyapı oluşturulacak.
Projenin ilk aşamada Kütahya, Isparta ve Burdur illerindeki doğal gaz dağıtım faaliyetlerine hizmet vermesi planlanıyor.

AYLIK ORTALAMA 2 BİN SAYAÇ HEDEFLENİYOR
Kademeli genişleme sonucunda merkezin hizmet verebileceği konut abonesi sayısının ilk aşamada 357 binin üzerine, ikinci aşamada yaklaşık 905 bine ve üçüncü aşamada 2,5 milyona çıkarılması öngörülüyor.
İşletmeye alma döneminde aylık ortalama 2 bin sayaçlık işlem hacmine ulaşılması, kapasitenin kademeli olarak artırılarak aylık 5 bin ve yıllık 60 bin sayaç seviyesine çıkarılması hedefleniyor.
Uygulama süresi 24 ay olarak belirlenen proje, bölgenin teknik hizmet altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayacak.

“PROJE BÖLGEDE İLK OLACAK”
İmza töreninde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulacak TR33 Eskam ile kentteki doğalgaz sayaçlarının test ve kalibrasyon işlemlerinde bölgesel bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bölgede bu alanda kurulacak ilk merkez olacağını belirten Işın, “TR33 Eskam ile sayaçların test ve kalibrasyon işlemleri bölge içinde gerçekleştirilecek, böylece zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacaktır.Toplam 29 milyon 484 bin lira bütçeli projeye Zafer Kalkınma Ajansı’mız 22 milyon 113 bin lira destek sağlayacak. Kütahya Organize Sanayi Bölgemizin öncülüğünde yürütülecek projeyle yıllık 60.000 sayaçlık test ve kalibrasyon kapasitesine ulaşılması hedeflenmektedir.” diye konuştu.

“YAPILACAK YATIRIMLA OSB’MİZE KATKI SAĞLAYACAK”
Projenin çok müspet bir sonuca ulaşacağına inandığını aktaran Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, doğalgaz sayaçlarından başlayarak kalibrasyonunu geliştirmek için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.
Bölgeye hizmet verecek, katma değerli bir iş yapılacağını anlatan Eskioğlu, “Hem de diğer bölgelerden bu kalibrasyonu yapmak için çeşitli yararlanıcılar, kullanıcılara fayda sağlayacak. Organize sanayimiz, bölgemizde yapılacak olan bu yatırım inşallah gün geçtikçe değer kazanacak ve kıymetlenecektir.” ifadelerini kullandı.




