Açılışta önceki kapanışa göre 209,47 puan gerileyen endekste, bankacılık endeksinin yüzde 1,59, holding endeksinin ise yüzde 2,24 değer kaybettiği bildirildi.
BIST 100 ENDEKSİ DÜŞÜŞLE AÇILDI
Sektör endeksleri arasında tek kazandıranın yüzde 0,36 ile spor olduğu, en çok gerileyen sektörün ise yüzde 8,41 ile finansal kiralama ve faktoring olduğu kaydedildi.
KÜRESEL VE YURT İÇİ GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR
Küresel piyasaların, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın Hürmüz Boğazı'nın trafiğe açılması için sunduğu 7 günlük ateşkes teklifini reddetmesiyle artan jeopolitik gerilim nedeniyle haftaya satış baskısıyla başladığı belirtildi.
Yurt içinde ise devam eden fon soruşturmaları kapsamındaki gelişmelerin takip edildiği aktarıldı.

SPK'DEN TASFİYE EDİLEN FONLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiyeye konu edilen fonlara ilişkin 17 Eylül 2026 tarihinde Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) üzerinden iletilen ve platform tarafından iptal edilen alım-satım talimatlarının, tasfiye bakiyesinden fondaki katılma payı sahipliği oranında karşılanacağını duyurdu.
16 Eylül ve öncesinde TEFAS'a iletilmekle birlikte ilgili fonun temerrüdü veya fiyat açıklamaması nedeniyle gerçekleştirilemeyen talimatların da tasfiye kapsamına alındığı ifade edildi.

DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ BELİRLENDİ
Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de eylül ayı Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini bildirdi.
Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 12.500 ve 12.400 puanın destek, 12.800 ve 12.900 puanın ise direnç konumunda olduğu kaydedildi.




