Türk Kızılay Kütahya Şubesi, yeni bir kan bağış kampanyası başlattı. Dört gün sürecek kampanyada kan bağışlayan vatandaşlara, voleybol topu hediye edilecek.
Kütahya’da daha önce farklı kampanyalarla kan bağışının artırılmasını hedefleyen Türk Kızılay Kütahya Bağış Merkezi, yeni bir kampanyayı daha haya geçirdi.
Zafer Meydanı’nda kurulan kan bağış stantlarında gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde kan bağışı yapan kişilere, voleybol topu hediye edilecek.
22 Temmuz’da (bugün) başlayan kampanya 25 Temmuz’da sona erecek.
Kampanya hakkında bilgiler veren Kütahya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, daha önce yapılan kampanyalara Kütahya halkının yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Kampanya çerçevesinde akşam 19’a kadar hizmet vereceklerini bildiren Ulusoy, “Günde ortalama 100 kan bağışına ulaşmayı hedefliyoruz. Kütahya halkımız toplum yararına olan faaliyetlerde katılımcı bir duruş sergiliyor.” dedi.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZ BU İYİLİKTEN YARARLANSIN”
Kan bağışı oranlarında Türkiye'de ön sıralarda yer aldıklarını belirten Ulusoy, ülke genelinde 69 kan bağış merkezi arasında ilk 15 içinde yer aldıklarını kaydetti.
Farklı zamanlarda da kan alım işlemeni yaptıklarını belirten Ulusoy, “15 Temmuz günü buraya bir çadır açmıştık. Kan bağışı yapmak bence bir ayrıcalıktır, büyük bir iyiliktir, güzelliktir, sevaptır. Ben hep söylüyorum. Vatandaşlarımızın bu iyilikten, güzellikten, sevaptan paylarını almalarını ben istirham ediyorum. Gerçekten büyük iyilik yani.” ifadelerini kullandı.
Ulusoy, tüm Kütahya halkını kan bağış kampanyasına davet etti.






