Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının yeniden piyasaya sürüldüğü iddiasına yönelik soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında ilaçların ambalaj ve kutularının değiştirilerek yurt içinde ve yurt dışında satışa sunulduğu iddiası araştırıldı.
Yürütülen teknik takip, araştırma ve incelemeler sonucunda 3'ü kamu görevlisi olmak üzere 24 şüpheli ile 4 şirket ve 5 iş yeri tespit edildi.

11 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Elde edilen bulguların ardından İstanbul merkezli 11 ilde 24 şüpheli ve 5 iş yerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Mali incelemelerde şüpheli kişi ve şirketlerin toplam işlem hacminin yaklaşık 650 milyon lira olduğu belirlendi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen taşınır ve taşınmazlar ile banka hesaplarına el konuldu.

GÜRLEK'TEN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, hastaların hayatını tehlikeye atan ve tedavi güvenliğini riske sokan yapılanmalara karşı mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.
Soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.





